6 Nisan 2016 Tarihinde Maliye Bakanı Açıklaması

6 Nisan 2016 Tarihinde Maliye Bakanı Açıklaması

6 Nisan 2016 Tarihinde Maliye Bakanı Açıklaması

Kamuda Çalışan 720 bin taşeron işçinin özel sözleşmeli personel olarak devlete alınmasına yönelik taşeron düzenlemesinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Devlet, taşeron işçi çalıştıran firmaların zarara uğramasını önlemek için ellerindeki araç, alet ve makineleri satın alacağı belirtiliyor. Özel sözleşmeli personel, memura yapılan kadar zam alacağı, Asıl işi yapanlara ise özel artışlar yapılarak zaman içinde maaşları eşdeğer kadrolardakiler ile eşitleneceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yasa Yürürlüğe Girene Kadar Taşeron İşçi Olanlara da Kadro Umudu

Maliye Bakanı Naci Ağbal Yaptığı açıklamada, milletvekillerine üzerinde çalıştıkları taşeron yasa taslağı ile ilgili brifing vererek soruları yanıtladı. Milletvekilleri, "1 Kasım 2015 itibarıyla kapsamdaki idarelerde çalışıyor olma" koşulunun mağduriyet yaratabileceğini, bunun "yasa yürürlüğe girdiğinde" şeklinde değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Maliye Bakanı, "Tarih konusunda biz 1 Kasım'ı öngördük ama bu öneriler değerlendirilebilir" diyerek 2016 yılında taşeron işçi olanlarında kadroya alınabileceğinin sinyalini verdi.

Taşeron İşçilerin artık alınmayacağını ve bu ihtiyaçların Devlet Personel Başkanlığı ilanları ile alınacağını bildirdi.

Maliye Bakanı sınavlarla ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Milletvekillerinin taşeronların sınavla işe alınmasının da bazı sıkıntılar çıkartabileceği yönündeki sözleri üzerine, "Sınav yapılacak. Bu konuda kararlıyız" söyledi. Ağbal sınavın toplu mu yapılacağı yoksa ilgili kurumlara mı bırakılacağına henüz karar vermediklerini dedi. Ağbal, yeni sistemde artık taşeron firmaların olmayacağını, devletin ihtiyaç duyduğunda Devlet Personel Başkanlığı'na başvurarak ilanla eleman alınacağını belirtti.

Taşeron İşçilere yeni sağlık hakları gelecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeronların devlette şu andaki maaşları ile işe başlatılacaklarını belirtti. Bakan, "Özel sözleşmeli personel olarak başladıktan sonra devlet memur sendikaları ile irtibatlandırılacaklar. Memurlara verilen kadar zam alacaklar. Memurların sağlık ve sosyal haklarından yararlanacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.