684 bin polise maaş taltifi

684 bin polise maaş taltifi

Emniyet Genel Müdürlüğü son 5 yılda görevinde üstün başarı gösteren 684 bin 676 personele maaş taltifinde bulundu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2008-2012 yılları arasında başarılı emniyet personeline verilen maaş taltiflerini açıkladı. Bakan Güler, maaş taltiflerinin en az 2, en fazla 24 maaş olarak verildiğini vurguladı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, emniyet personeline verilen maaş taltiflerini meclis gündemine taşıdı. Tanal, emniyet personeline yapılan maaş taltiflerinde adaletin nasıl sağlandığını sordu. Maaş taltifleri için bir havuz sistemi oluşturulup her başarılı polise buradan eşit taltif yapılmasını gündeme getirdi.
 
TEK KRİTER BAŞARI
 
Tanal’a cevap İçişleri Bakanı Muammer Güler’den geldi. Güler, emniyet personeline maaş taltifi uygulamasının işçi ve sözleşmeli personel haricindeki polis, amir, müdür gibi emniyet personelini kapsadığını ifade etti. 2008-2012 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan ve maaş taltifi alan personelin oranının yüzde 91 olduğunu vurguladı.
 
Maaş taltiflerinin emniyet içerisinde görev yapılan il, birim, görev, unvan veya rütbeye odaklı bir şekilde verilmediğini dile getiren Bakan Güler, maaş taltiflerinde baz alınan kriterin personelin başarıya olan katkısı olduğunu kaydetti. Teşkilatın yaptığı çalışmalarda görevin yerine getirilmesinde başarısı ile öne çıkan personelin maaş taltifi ile ödüllendirildiğini dile getirdi.
 
KOMİSYON KARAR VERİYOR
 
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde maaş taltiflerine ‘Taltif Komisyonu’ karar veriyor. Yılda 3 defa toplanan komisyon hangi personelin ne kadar maaş taltifi alacağını belirliyor. Maaş taltifleri çıplak maaş üzerinden verildiği için düşük rakamlardan oluşuyor. ÇETİN ÇİFTÇİ BUGÜN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.