7 BİN BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

7 BİN BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

7 BİN BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

5 ilde 7 Bin bekçi alımı yapılacak
Resmi Gazetede yayımlanan 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çarşı ve mahalle bekçiliği için ilave 7 bin kadro ihdas edildi.

Adana, Ankara, Gaziantep, Hatay ve Mersin olmak üzere toplamda 5 ilde 7 Bin bekçi alımı yapılacak. İllerde değişiklik olursa sizlere duyurcağız. Ayrıca İstanbula alınan 700 bekçiden sonra İstanbula yine kadro ayrılabilir.

Adaylarda aranan şartlar: Çarşı mahalle bekçiliğine Türk vatandaşları olmalı, Lise veya dengi okul mezunu olmalı, ikamet ettiği ilde en az 1 yıl ikamet ediyor olmalı, 18 ile 30 yaş aralığında olmalı 30 yaşın üstü kabul edilmemekte. Kamu kurum ve kuruluşlarında irtikap, rüşvet, dolandırıcılık, zimmet, inancı kötüye kullanma, iflas, yüz kızartıcı suçlardan dolayı 6 aydan fazla cezaevinde kalanlar başvuramayacak. Ayrıca üstlendiği göreve karşı engeli bir durumu var ise başvurusu kabul edilmeyecek.

Bekçi alımı ilanına  valilikler ve ilçelerde kaymakamlıklar tarafından yapılacak olup adaylar, son bir yıl ikamet ettiği illerde ve ilçelerde başvuruda buluna bilecekler. Adaylar yazılı ve sözlü sınavına girecek olup kazananlar ise bulunduğu il ve ilçenin kadrosuna atanacaklar. Adaylar göreve aday memur olarak başlatılacaktır.
 
Adaylara Genel kültür, Tarih, Matematik ve Türkçe derslerinde hazırlanacak sorular sorulacak. Yazılı sınavdan sonra ise mülakat sözlü sınavı gerçekleştirilecek, sözlü sınavdan ise 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacak ve atama için ilçe kaymakamlıkları isim listelerini resmi web sitesi üzerinden açıklayacak olup göreve başlatılacak.

İLGİLİ ALIMLARI HER İL KENDİ AÇACAĞI İLANLARLA DUYURACAK. TÜMÜNÜ SİZLERE HABERLEŞTİRECEĞİZ BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ. MEMURLARAHABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum