7000 bekçi alımı TBMMDE

7000 bekçi alımı TBMMDE

7000 bekçi alımı TBMMDE

Emniyet personeli sayısının artırılmasına yönelik çalışmalara ve silahlı özel güvenlik görevlilerinden alım yapılıp yapılmayacağına ilişkin 7000 Bekçi alımı ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verildi.  

 İzmir Milletvekili CHP Murat Bakan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Soru önergesi verdi

İŞTE SORU ÖNERGESİ:

mniyet teşkilatında FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında on binlerce polis ihraç edilmiş ve açığa alınmıştır. Teşkilatta bir anda personel açısından %15-17 kayıp oluşmuş, ayrıca bunların haricinde, FETÖ/PDY kapsamında teşkilat personeli arasından yeni açığa alınmaların olacağı medyada sıklıkla yer almaya devam etmektedir.Bu açığa alınma ve ihraçlardan önce de, AB üye ülkeleri başta olmak üzere çoğu ülkede ortalama 250 kişiye 1 polis düşerken, ülkemizde bu sayının ortalama 400 kişiye 1 polis düştüğü kamuoyunca bilinen bir durumdur.

Yani, zaten on binlerce yeni personele ihtiyaç varken, son ihraç ve açığa alımlarla yüzde 15-17’lik sayıya 15 Temmuzdan sonra emekliliğini talep eden normalin çok üstünde sayıdaki teşkilat mensubunu da eklediğimizde bu personel açığı oranı daha da artmıştır. Özellikle 2015 yılından sonra artan terör olayları nedeniyle, yeni polis alımları ağırlıklı kısmı özel harekat branşına yönelik yapılınca, artan bu personel açığı kapatılamamıştır.Gelinen noktada, polislerimizin zaten çok fazla olan iş yükü ihraç, açığa alınma ve emeklilik nedenleriyle iyice artmıştır. Daha önce verdiğim önergemde de belirttiğim üzere aylık çalışma saatleri ortalama 350-400 saati bulmuş ve böyle de devam etmektedir. Fazla çalışma karşılığında ne izin ne de ücret bir karşılığı da olmayınca yıkıcı etki daha da fazlalaşmaktadır.

Son çıkan KHK ile 7 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu ihdas edilmiş ancak, geçen zaman içinde bu 7 bin bekçinin alımları ile herhangi bir duyuru yapılmamıştır.

Yanı sıra, bu sayı oldukça yetersiz kalacaktır.Tüm bu nedenlerle, Emniyet Teşkilatı’nın personel sayısı bakımından acilen güçlendirilmesi gerekmektedir. Polis memuru alımları, eğitim sürelerinin fazla olması nedeniyle haliyle zaman almaktadır.

Oysa ki, teşkilatın acilen hazır eğitimli yeni 50 bin Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeline ihtiyacı vardır. Bu durumda ilk akla gelen “silahlı özel güvenlik görevlileri”dir. Bu görevliler silah konusunda zaten belli bir eğitime sahiptirler ve nokta görevlerinde tecrübelilerdir. Eğitim konusunda var olan eksiklikleri de, planlanacak kısa süreli hizmet içi eğitim programları ile kolayca giderilebilecektir.Böylelikle, il-ilçe emniyet müdürlüklerinde, polis merkezlerinde, diğer emniyet binalarında, polis okullarında, polis evlerinde, adliye binalarında, valilik ve kaymakamlık binalarında, bunların konutlarında, siyasi parti ve yabancı ülke temsilciliklerinde, polis lojmanlarında vs. kendi meslekleri dışında berberlik, kasiyerlik, resepsiyonistlik, çaycılık, tostçuluk, vs nokta görevi yapan 50 bine yakın polis memuru asli işlerine dönebilecek ve polislerimizin tümü insani şartlarda çalışmaya başlayacaklardır.

Bugüne kadar polislere yaptırılan bu görevler, silahlı özel güvenlik görevlilerinden alınan bekçi veya koruma görevlilerine çok daha az maliyetle yaptırılabilecektir. Bu alımlar silahlı özel güvenlik görevlilerine de bir iş kapısı sağlayacağı gibi, ülkemizin istihdamına da katkı yapacaktır.

Bu bağlamda,

İçişleri Bakanlığı olarak Emniyet Teşkilatında görev yapmak üzere silahlı özel güvenlik görevlilerinin alımına ilişkin bir çalışma yürütülmekte midir?İ

hraç ve açığa alımlarla teşkilatta bir hayli eksilen personel sayısını artırmaya yönelik ve mevcut personelin de daha insani şartlarda çalıştırılması için Bakanlığınızın almış olduğu tedbirler nelerdir? 

SORU ÖNERGESİNE VERİLEN CEVABI www.memurlarahaber.com olarak sizlere duyuracağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.