720 bin taşeron işçi bu haberi bekliyordu

720 bin taşeron işçi bu haberi bekliyordu

720 bin taşeron işçi bu haberi bekliyordu

Hükümetten işsize, taşerona, memur emeklisine müjde geldi. İstihdam seferberliği ile çalışmak isteyenler işe kavuşacak. 20 günde 125 binden fazla kişi iş sahibi olurken, istihdam Nisan ve Mayıs'ta hızla artacak. Taşerona kadro işlemi hızla tamamlanacak. Memur emeklilerine 2.5 milyar lira ikramiye ödenecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu 3 konuda şu değerlendirmeleri yaptı:
Son 20 günde 125 binden fazla insanımız iş sahibi oldu. İstihdamda milli seferberlik gerçekten güçlü bir dinamizm yakaladı. Nisan, Mayıs aylarındaki rakamlar işsizlik oranlarını hızla geriye düşürecek. Çalışmak isteyen kardeşlerimize daha çok iş bulma, ekonomiyi güçlendiren Türkiye yolculuğu toplumun tamamına bir müjdeye dönüşecek.
Bütün sigortalılar otomasyonda kayıtlı. 3 ay işsizlik şartı arıyoruz. Burada işten çıkarıp yeniden işe alma gibi hile kapıları yüzde 99 kapalı. Sigortalının giriş-çıkışı kayıt altında. Bizi 1 aylığına kandırabilir, ikinci ay açığa çıkar. Cezası ağır, değmez.
Taşeron işçilerimizin durumuyla ilgili bakan arkadaşımızla çalışıyoruz. Sıkıntılarını ortadan kaldıracağız. Referandum atmosferinde popülist olmasın diye ek bir cümle söylemiyorum. Biraz sabırlı olsunlar, onların derdi bizim derdimiz.
Devlette 30 yıldan fazla emeği olan 400-450 bin memur emeklimize de yaklaşık 2.5 milyarlık ikramiye ödemesini yapacağız. .

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.