9 bin imam önümüzdeki ay atanacak

9 bin imam önümüzdeki ay atanacak

Bekir Bozdağ, 2012de Diyanet İşleri Başkanlığının 9 bin imam hatip atamasıyla ilgili önümüzdeki günlerde ilana çıkacağını açıkladı.

Bozdağ “9 bin imam hatip atamasıyla ilgili ilanı önümüzdeki günlerde Diyanet yapacak. Boş olan kadroları doldurmak için de bütçe imkanları çerçevesinde personel alımı devam edecek” dedi.

diyanet.jpg

Mele alımı istisnai bir düzenleme

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ‘Mele’lere kadro verilmesinin istisnai bir düzenleme olduğunu, bu nedenle şartlarının da istisnai olacağını dile getiren Bozdağ, “Çünkü bu kapsamda olacak kişiler, İHL veya ilahiyat fakültesi mezunu olmayan ama din eğitimi öğretimi konusunda en az onlar kadar ve bazıları onlardan daha fazla yetkinliği, bilgisi, görgüsü, tecrübesi olan insanlar. Bölgelerinde çok büyük saygınlıkları, ağırlıkları ve yerleri olan değerli insanlarımız. Biz onlardan istifade etmenin ülkemiz, insanımız için faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

‘Melelik’ şartları bu ay açıklanacak

Konuyla ilgili ilanın bugünlerde çıkacağını bildiren Bozdağ, “Herhalde şubatın sonunda şartları ilan edecekler. Sonra müracaatlar alınacak ve bir sınav yapılacak. Arkasından da belli bir süre eğitim verdikten sonra onlar hizmete başlayacak. Şu anda bin kişilik bir kadro söz konusu. Onunla ilgili çalışmalar bitti sayılır” dedi. zaman

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.