9 Günlük Bayram Tatili Ne Zaman Belli Olacak Bakan Açıkladı

9 Günlük Bayram Tatili Ne Zaman Belli Olacak Bakan Açıkladı

9 Günlük Bayram Tatili Ne Zaman Belli Olacak Bakan Açıkladı

3 Haziran 2016 Tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Gündeme Dair Çok Önemli Açıklamalarda Bulundu. 9 Günlük Tatilin kararı önümüzdeki Bakanlar Kurulunda görüşülür. Bakanlar Kurulunun vereceği karara göre uygulanır dedi.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaptığı bildirilmişti. Yapılan başvuru ile bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması talep edilmişti. Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için Bakanlar Kurulu'nun da kararını son günlere bırakılmadan açıklanmasını, vatandaşların planlarını yapabilmeleri için ve turizm hareketliliği açısından çok önemli olan bu kararın bir an önce açıklaması talebini ilettiler.

Bu talepler iletildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanından konu ile ilgili önemli bir açıklama geldi. "(Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması) Bu konu Bakanlar Kurulunun yetkisinde olan bir mesele. Dolayısıyla herhalde önümüzdeki Bakanlar Kurulunda görüşülür. Bakanlar Kurulunun vereceği karara göre uygulanır"

Hoca Anma Etkinlikleri'ne katılan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması için gelen taleplerle ilgili, "Bu konu Bakanlar Kurulunun yetkisinde olan bir mesele. Dolayısıyla herhalde önümüzdeki Bakanlar Kurulunda görüşülür. Bakanlar Kurulunun vereceği karara göre uygulanır." Diyerek konunun önümüzdeki hafta Pazartesi günü Ramazan ayının ilk gününde toplanacak olan Bakanlar Kurulunda görüşüleceğinin sinyalini verdi.

Gazetecilerin sorduğu soru Bakana sorduğu soru ''Turizmcilerin Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılmasıyla ilgili bir talepleri var bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" ya cevaben Bakan "Bu konu Bakanlar Kurulunun yetkisinde olan bir mesele. Dolayısıyla herhalde önümüzdeki Bakanlar Kurulunda görüşülür. Bakanlar Kurulu'nun vereceği karara göre uygulanır." Diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.