9224 POLİS BAŞPOLİS OLUYOR

9224 POLİS BAŞPOLİS OLUYOR

2012 Danıştay kararına göre 9 bin 224 polisin başpolisliğe terfi ve atama işlemleri başladı.

İçişleri Bakanlığı geçen yıl "Başpolis Memuru Yönetmeliği" çıkarmıştı. Buna göre mesleki başarı ve kıdeme sahip polis memurları başpolislik için başvuruda bulunabiliyor ve bu doğrultuda başka illere de atamaları yapılabiliyordu.
 
Yönetmelik çıktıktan sonra bazı polis memurları yönetmeliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a dava açmıştı. Bu polis memurları, bir ildeki polislerin bir başka ildeki başpolislik kontenjanına atanmalarına itiraz etmişti.
 
Davanın ilk aşaması Danıştay 12'nci Dairesi'nde görülmüştü. Daire, yönetmelikteki özellikle "başka illerdeki kontenjanlara atanma" düzenlemesinin eşitliğe ve yasaya aykırı olduğunu belirterek yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.
 
Danıştay 12'nci Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararına Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı itiraz etti. İtirazı görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 12'nci Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.
 
Yani başpolisliğe terfi ve atanma kriter ve kurallarını yerinde buldu. Karar Emniyet Genel Müdürlüğüne ulaşmadan uygulanmaya başlandı. Kararın gerekçesinin yazımı devam ederken, Genel Müdürlük Danıştay Başkanlığı'ndan "Yürütmenin durdurulması kararının kaldırıldığı, gerekçe yazıldıktan sonra tebliğ edileceği" yönünde yazı aldı. Genel Müdürlük bu nedenle başpolisliğe terfi ve atama işlemlerini uygulamaya başladı. ZAMAN

MEMURLARA HABER.COM


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.