Acı haber geldi! Kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı!

Acı haber geldi! Kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı!

Acı haber geldi! Kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı!

Akçakale’de zırhlı askeri araç sele kapıldı! 2 kayıp askerlerin naaşlarına ulaşıldı
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde, nöbet değişimine giden 4 askerin içinde bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, sağanak sonucu taşan dere suyuna kapılıp, devrildi.

Askerlerden 2'si, araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, 2'si ise suya kapılarak, kayboldu.

Sele kapılan kayıp 2 askere 15 saattir ulaşılamıyordu. Akşam saatlerinde acı haber geldi!.. Şehit askerlerin naaşlarına ulaşıldı. Olay yerindeki su seviyesinin çekilmesinin ardından şehit askerlerin naaşının bulunduğu öğrenilirken, şehitlerin cenazelerine zırhlı aracın yakınlarında ulaşıldığı belirtildi.

Şehit askerlerin cenazeli Akçakale Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Kimlikleri belirlenen şehitlerin, 3. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli şehit Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ile şehit Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş olduğu öğrenildi.

Olay, dün gece, Suriye sınırındaki Akçakale- Ceylanpınar kara yolunda bulunan Koçar Deresi’nde meydana geldi. 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı 4´üncü Bölük’ten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu’na giden 4 askerin bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, sağanak nedeniyle taşan dere suyuna kapıldı. Askerlerden 2’si, devrilen askeri araçtan kendi imkanlarıyla çıkarken, diğer 2’si de sel suyuna kapılıp, gözden kayboldu.

Askerlerin nöbet değişimine gelmemesi üzerine durumun fark edilmesinin ardından arama ve kurtarma çalışmaları başlatıldı. Su altı dalgıç polislerinin de sevk edildiği bölgeye gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yetkililerden bilgi aldı.

İŞ MAKİNELERİ GETİRİLDİ


Kayıp askerin bulunması için başlatılan çalışmalara devam ederken polis ekipleri, su altı arama timi ve bölge sakinlerinin de destek verdiği çalışmalanra, iş makineleri de kullanılıyor. Vali Abdullah Erin, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk’ün de inceleme yaptığı bölgede, sağlık görevlileri de hazır bekletiliyor.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili TSK’dan yapılan açıklamada arama çalışmalarının devam ettiği belirtilerek şöyle denildi;

“8 Şubat 2018 tarihinde, 3'ncü Hudut Alay Komutanlığına (Akçakale/Şanlıurfa) bağlı bir Hudut Karakolu bölgesindeki yoğun yağışın sele dönüşmesi nedeniyle, bölgede nöbet görevini sürdüren iki personele halen ulaşılamamıştır.

Söz konusu iki personeli arama çalışmaları devam etmektedir.”

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde nöbet değişimi için giden ve taşan dere suyuna kapılarak devrilen askeri zırhlı araçtaki 2 askere 15 saattir ulaşılamadı.

NAAŞLARINA ULAŞILDI


Akşam saatlerinde ise Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sel sularına kapılan şehit askerlerin naaşlarına ulaşıldığı haberi geldi. Olay yerindeki su seviyesinin çekilmesinin ardından şehit askerlerin naaşının bulunduğu öğrenilirken, şehitlerin cenazelerine zırhlı aracın yakınlarında ulaşıldığı belirtildi. Şehit askerlerin cenazeli Akçakale Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

TSK SON DAKİKA AÇIKLAMASI: İKİ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZIN NAAŞLARINA ULAŞILMIŞTIR

Genelkurmay Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde sele kapılan zırhlı araçta şehit olan 2 askerle ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “18 Şubat 2018 tarihinde, 3´üncü Hudut Alay Komutanlığına (Akçakale/Şanlıurfa) bağlı Hudut Karakolunda nöbet görevini sürdürürken sele kapılan iki kahraman silah arkadaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.”

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Şehit askerlerin naaşı Akçakale Devlet Hastanesi Morguna konuldu. Kimlikleri belirlenen şehitlerin, 3. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli şehit Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ile şehit Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş olduğu öğrenildi.

TÖREN DÜZENLENECEK

Yarın saat 09.30'da Şanlıurfa GAP Havaalanında düzenlenecek tören sonrası şehitler memleketine uğurlanacak.

 MEMUR PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA SİTE SİTE DOLAŞMADAN DİREK BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLAYIN TÜRKİYEDE İLK OLAN UYGULAMAMIZLA İŞ İLANLARINI KAÇIRMAYIN

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.