Adalet Bakanından  müjdeler

Adalet Bakanından müjdeler

Adalet Bakanından müjdeler

Meclis’teki AK Parti iktidarı döneminde bir ilk yaşandı, AK Partili üyeler, CHP’nin verdiği sadece hukuk mezunlarının uzlaştırmacı olması önergesine oy vererek kabul edilmesini sağladılar. Adalet Bakanı Bozdağ’ın "Yanlış yapıyorsunuz" demesine rağmen TMBB Adalet Komisyonu'ndaki avukat kökenli üyeler, sadece hukuk fakültesi mezunlarının uzlaştırmacı olması için ortak hareket ederek önergeniyi geçirdiler.

Komisyonda söz alan Türkiye Barolar Birliği Temsilcisi Ekim Ergen, uzlaştırmacıların düzenleyeceği belgenin mahkeme ilamı yerine geçtiğini ifade ederken, bunu hukuk fakültesi mezunlarının düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de 65 bin hukuk öğrencisi olduğunu, 95 bin civarında avukat bulunduğunu belirten Ergen, yeterli hukuk fakültesi mezunu olduğunu, fakültede hukuk başlangıcı dersi almış bir mühendise bu yetkinin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bazı ülkelerde hukuk fakültesi mezunlarına uzlaştırmacılık yasağı olduğunu, uzlaştırmacı olarak halen hukuk fakültesi mezunu olmayanların da görev yaptığını ifade etti. Hukuk fakültesi mezunları için yeni olanaklar getireceklerini belirten Bozdağ, noter yardımcıları ve seçim müdürlerine hukuk mezunu olma koşulu getireceklerini ve bin 500 avukat alacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum