Adalet Bakanlığı 10 Bin Personel Alımında Detaylar Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı 10 Bin Personel Alımında Detaylar Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı 10 Bin Personel Alımında Detaylar Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı 10 bin personel alımında detaylar belli oldu.

CNN TÜRK kanalında yayımlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan ve gündeme ilişkin sorulara cevap veren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, hakim ve savcı adayları için getirilecek olan yeni sistemin detaylarını da paylaştı.

HAKİM SAVCI YARDIMCILIĞI SİSTEMİ GELİYOR


 
"Hakim/savcı yardımcılığı sistemi gelecek. Türk hukukuna ilk kez dahil edilecek olan bir sistem. Biz şunu getiriyoruz; fakülteden mezun olan adaylar belli bir dönem hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri izleyecek. 'Nasıl karar verilir, nasıl işlem yapılır' bunu görecek. Kürsünün bir yanında durarak hakim/savcı nezaretinde yapılan işlemleri görerek pratik yapacak. Sonrasında bir sınava tabi tutulacak. Geçerse cüppeyi giyip kürsüye hakim oalrak çıkabilecek. Kazanamazsa hakim yardımcısı olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.
10 BİN PERSONEL ALINACAK

Adalet Bakanlığı personel alımları ile ilgili "vatandaşlar merak için personel alımları ne zaman yapılacak?" sorusuna ise "Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştireceğiz.  Bu alımların ne zaman yapılacağına dair net bir tarih vermem uygun olmaz ancak çalışmalar devam ediyor yakın zamanda gerekli bilgiyi kamuoyu ile gerekli birimlerimiz paylaşacaktır. İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda istihdamlarımız olacak" ifadelerini kullandı.

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.