Adalet Bakanlığı 1200 Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1200 Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 1200 Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 'nca personel alımı duyurusu yayınlandı. Toplam 1200 kişi hakim adayı olarak istihdam edilecek. Başvurular, 20-29 Eylül 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

750 adlî yargı hâkim ve savcı adayı, 150 idari yargı hâkim adayı, 200 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı, alınacak olup, yazılı yarışma sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 26 Kasım 2016 Cumartesi günü Ankara’da 2 oturum halinde yapılacaktır.

Başvuru Koşulları: 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununa göre adaylığa atanacakların belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir: Türk vatandaşı olmak, Avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile avukatlık mesleğinden alınacak idari yargı hakim adaylığı yazılı yarışma sınavları için; Avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak ile, yazılı yarışma sınavı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını (doğum tarihi 01.01.1971 ve daha sonra olanlar).

Adli yargı hakim ve savcı adaylığı ile idari yargı hakim adaylığı yazılı yarışma sınavları için; giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını (doğum tarihi 01.01.1981 ve daha sonra olanlar), doldurmamış olmak ve kendi aralarında yapılacak olan yazılı yarışma sınavında ve mülakatta başarılı olmak.

Adli yargı yazılı yarışma sınavı, avukatlık mesleğinden adli yargı yazılı yarışma sınavı ile avukatlık mesleğinden idari yargı yazılı yarışma sınavı için; Hukuk Fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak.

İdari yargı hakim adaylığı yazılı yarışma sınavı için ise; Hukuk Fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, Hukuk Fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdarî Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak.

Kamu haklarından yasaklı olmamak, Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedeğe geçirilmiş olmak, Hâkimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği, alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi engeli bulunmamak şart. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.