Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı Başvurusu

Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı Başvurusu

Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı Başvurusu

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre belirlenen unvanlarda toplam 145 memur alımı yapılacaktır.

Başvurular 10 Ağustos 2016 günü mesai saati bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

Başvuruda İstenecek Belgeler: Tüm adaylardan istenecek belgeler; Ek-2 başvuru formu, Bitirdiği okul diploması ya da okul çıkış belgesinin aslı veya onaylı sureti, (Belgelerini şahsen teslim edeceklerin belge aslını ibraz etmeleri halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır. Belgelerini posta yolu ile teslim edeceklerin belge fotokopisi göndermeleri yeterli olup, sözlü sınava girmeye hak kazanmaları halinde sınav esnasında belge asılları ile karşılaştırılacaktır.) KPSS sonuç belgesi, Ek-3 Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Ek-3 Formunun 2 adet hazırlanması, daktilo veya bilgisayar ile doldurulması, bilgilerde kısaltma yapılmaması, fotoğraf yapıştırılarak imzalanması gerekmektedir. Bu form Bakanlığımızca onaylanacaktır.) Fotoğraflı özgeçmiş.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuran adaylardan ayrıca istenecek belgeler; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, (Belgelerini şahsen teslim edeceklerin belge aslını ibraz etmeleri halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır. Belgelerini posta yolu ile teslim edeceklerin belge fotokopisi göndermeleri yeterli olup, sözlü sınava girmeye hak kazanmaları halinde sınav esnasında belge asılları ile karşılaştırılacaktır.) İlanın Özel Şartlar bölümünün Koruma ve Güvenlik Görevlisi başlığının (e) bendinde belirtilen şartların yanı sıra aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu, (Sağlık raporu sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylardan istenecektir.) Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak, Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak, Göz: Görme engeli veya gece körlüğü olmamak, Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek
işitme kaybı olmamak.

Koruma ve güvenlik görevlisi alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına sahip olmak, Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 10 Ağustos 2016 tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınavın (KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (Lisans mezunları için 01 Ocak 1986 tarihi ve sonrası doğumlu olanlar, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 01 Ocak 1984 tarihi ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) Erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli
olmamak; şaşılık, görme engeli, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engelleri bulunmamak.

Şoför alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak, E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Hizmetli alımı için: En az lise veya dengi okul mezunu olmak şart.

Mühendis alımı için: İlgisine göre; Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği bölümlerinin biridinden mezun olmak.

Mimar alımı için: Mimarlık bölümünden mezun olmak.

Psikolog alımı için: Psikoloji bölümünden mezun olmak.

Pedagog alımı için: “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin
birinden mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı alımı için: “Sosyal Hizmet”, “Sosyal Hizmetler” veya “Sosyal Çalışmalar” bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar ; ortaöğretim ve önlisans mezunları için 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı , lisans mezunları için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türüne göre en yüksek puandan başlamak üzere sırayla sözlüye çağırılacaktır.

Adaylarda aranan genel şartlar ; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak , güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak , lisans mezunları için 2016 KPSSP3 , önlisans mezunları için 2014 KPSSP93 , ortaöğretim mezunlar için KPSSP94 puan türünden 70 veya daha yukarı puan almak gerekmektedir.

Ek-2 Başvuru Formu (Tıklayınız)

Ek-3 Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum