Adalet Bakanlığı 3 bin 800 PERSONEL ALIYOR

Adalet Bakanlığı 3 bin 800 PERSONEL ALIYOR

Adalet Bakanlığı 3 bin hakim ve savcı alım sayısını arttırdı

Adalet Bakanlığı tarafından 24 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan 3 bin hakim, savcı ve avukat alımı kapsamında yazılı sınav yapılacağını duyurmuştu. Bakanlık avukatlık branşından başvuru yapacak olanlar için daha önce 700 olan alım sayısını bin 500'e çıkarttı. Adli yargı Hakim ve Savcı adaylığı sınavı sonucu 3 bin 800 personel alınacak.

2 Temmuz 2016 tarihli ilan sonrasında bugün yapılan ek duyuru ile alım sayısı avukatlık mesleğinden başvurular için 700'den bin 500'e çıkartılarak başvuruların tekrar alınacağı tarih belli oldu. Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hâkim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavları için başvurular 14 Kasım ile 17 Kasım tarihleri arasında tekrar yapılabilecek.

2 Temmuz'daki ilan sonrasında 9 Eylül'de ilanda yapılan değişikliklerle ilgili olarak tüm açıklamalara yer verilmişti. Bu kapsamda 2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, bin 500 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden ise idari yargı hakim adayı alacak.

Ek ilan metni için BURAYA TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.