Adalet Bakanlığı 3258 İnfaz ve Koruma Memuru Alımı

Adalet Bakanlığı 3258 İnfaz ve Koruma Memuru Alımı

Adalet Bakanlığı 3258 İnfaz ve Koruma Memuru Alımı


Adalet Bakanlığı CTE Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2016 tarihinde personel alım ilanı yayınlandı. 3258 infaz ve koruma memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna yerleşebilmek için; En az lise veya dengi okul mezunu olmak, merkezî sınavın (KPSS- 2016 ve 2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak, (Lisans mezunları 01 Ocak 1986, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları 01 Ocak 1984 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.) Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak,

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.) Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2014 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

​Başvurular, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı yada komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar ilgili adalet komisyonu başkanlığına veya mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına (illerde bulunan Adliyelerde) başvuracaklardır.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

Adalet Bakanlığı 121 Şoför Alımı İlanı İçin Tıklayınız.
Adalet Bakanlığı 201 Ceza İnfaz Kurumu Katibi Alımı İlanı İçin Tıklayınız.
Adalet Bakanlığı 63 Sağlık Personeli Alımı İlanı İçin Tıklayınız.
Adalet Bakanlığı 14 Aşçı 49 Teknisyen 15 Kaloriferci Alımı İlanı İçin Tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum