Adalet Bakanlığı 800 kişilik icra katibi alımı

Adalet Bakanlığı 800 kişilik icra katibi alımı

Adalet Bakanlığı 800 kişilik icra katibi alımı


Adet Bakanlığı personel alımlarına devam ediyor. Burada verdiği ilanda 2954 kişilik alım yapacağını duyuran bakanlık şimdide toplamda 800 kişilik icra katibi alımı yapacağını duyurdu. Özellikle alımlarında birden fazla kriteri göz önünde bulunduran Adalet Bakanlığı unvan değişikliği suretiyle 800 icra kâtibi alınacağını yapacağını duyurdu.

ALINACAK PERSONEL

- İcra Katibi Alımı : 800 Kişi.

ŞARTLAR

- Türk vatandaşı olmak,
- En az lise mezunu olmak,
- Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak,

- Yapılan denetimler sonucunda, hakkında düzenlenen raporların olumlu olması,şartlarını taşımaları gerekmektedir.
- Bakanlık merkez veya taşra kadrolarında fiilen en az bir yıl zabıt kâtibi olarak görev yapmış olmak, (müracaatta bulunacakların asîl memurluğa atanma tarihinden itibaren fiilen 1 yıl süre ile zabıt kâtibi olarak görev yapmaları gerekmektedir

İSTENEN BELGELER

- İcra kâtipliği sınavı başvuru formu ile birlikte sınav birimine veya sınav evrakının ilgili sınav birimine gönderilmesi için mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına müracaat edeceklerdir.
- Mahalli Cumhuriyet başsavcılıkları aracı kılınarak sunulacak başvuru evrakı, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün DYS üzerinden ve fiziki olarak acele posta servisiyle (APS) ilgili sınav birimine gönderilecektir.
 -Adaylar sınav izni verilen mahallerden yalnızca birine başvuru yapabileceklerdir. Görev yeri dışında farklı bir komisyon bünyesindeki mahal için de başvuru yapılabilecektir.


Alımlara yönelik daha fazla bilgi almak isteyen adayların detaylı bir şekilde sınav merkezlerinin de yer aldığı kılavuzu incelemeleri gerekmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.