Adalet Bakanlığı memur sınav, atama ve nakil yönetmeliği değişti

Adalet Bakanlığı memur sınav, atama ve nakil yönetmeliği değişti

Adalet Bakanlığı memur sınav, atama ve nakil yönetmeliği değişti

22 Eylül 2016 tarihli ve 29835 sayılı resmî gazete’nin yayımlanmasıyla Adalet Bakanlığı’nda memur olacaklar için bir takım değişiklikler yapıldı. Bakanlık memurları sınav, atama ve nakil yönetmeliği değişti. 10 Temmuz 2003 tarihli ve 25164 sayılı resmi gazete’de ilk defa yayınlanan Adalet Bakanlığı memur sınav, tama ve nakil yönetmeliği değişikliği şu şekilde.

Adalet Bakanlığı memur sınav, atama ve nakil yönetmeliğinin Sözlü Sınav ve Mülakat maddesindeki değişiklik eski hüküm şu şekildeydi: Zabıt kâtipliği, cezaevi katipliği ve daktilograf kadrolarına yapılacak atamalar hariç olmak üzere, sözlü sınava, ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlükleri personeli için merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilân edilen kadro sayısının on katı, diğer memur kadroları için, beş katı kadar aday çağırılır. Hukuk fakültesi veya adalet meslek yüksek okulu mezunlarından merkezi sınavda en az yetmiş puan alanlara, ilân edilen kadro sayısının on veya beş katı aday içerisinde öncelik verilir.

Yeni hükümler: Adalet Bakanlığı’na Bağlı Kuruluş kadroları ile zabıt kâtipliği, cezaevi kâtipliği, mübaşir, şoför ve daktilograf kadrolarına yapılacak atamalar hariç olmak üzere sözlü sınava, merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilân edilen kadro sayısının beş katı kadar aday çağırılır.

Bağlı Kuruluş kadroları ile mübaşir ve şoför kadroları için yapılacak sözlü sınava merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının on katı kadar aday çağırılır şeklinde yeni hüküm geldi

BUNUN GİBİ 2016 MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum