Adalet Bakanlığına 15 bin 500 personel alınacak

Adalet Bakanlığına 15 bin 500 personel alınacak

Adalet Bakanı 2018 Personel Alımı duyurusu

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül 2018 yılı içerisinde yapılacak olan Adalet Bakanlığı personel alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

Adalet Bakanlığı 2018 yılı bütçe görüşmelerinde 15500 memur personel alımı yapılacağını kararlaştırdı.

TBMM'de görüşülen ve Genel Kuruludaki oylama ile kabul edilen tasarıda Adalet Bakanlığı bünyesine 2018 'in kalan günlerinde hakim ve savcı 5 bin 500, yardımcı personel olarak da 10 bin personel alımı yapılacağı açıklandı.

 Adalet Bakanlığının 2018 yılında alım yapacağı bölümleri daha önce açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde alıma başlanan gardiyan ve zabit katibi alımlarında süreç sona eriyor.

Adalet Bakanlığının 2018 bütçe tasarısı kitapçığı geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bütçe tasarısı kitapçığına göre Adalet Bakanlığı 2018 yıllarında 15 bin 500 memur alımı yapacak. Yapılacak olan bu alımların  5 bin 500'ü hakim ve savcı olacak. Geri kalan personel alımı ise yardımcı yargı personeli olacaktır.


Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz haftalarda bir basın toplantısı düzenledi ve konuşmasında en can alıcı noktalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarında kamu kurum ve kuruluşlarından ilan bekleyen adayların yüzünü güldürecek bir açıklama yaptı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre kamu kurum ve kuruluşları açık pozisyonları için toplamda 110 bin memur alımı yapacak.


Memurluk hayali kuran yüzbinlerce kişinin beklediği ilk haber Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Adalet Bakanlığının 2018 yılında 15 bin 500 kişilik memur alımı yapması bekleniyor. 4 bin civarı poersonelin hakim ve savcılardan oluşması beklenirken geri kalan kadrolar ise henüz netleşmedi.

Adalet Bakanlığı ve CTE, personel alım ilanlarını 2016 ve öncesindeki yıllarda 3 dönem şeklinde yapmaktaydı. Ancak 2017 y5ılında bu 2 döneme indirildi. Şubat döneminde ve Ekim döneminde 2 alım yapıldı. 

Adalet Bakanlığı 2018 yılı personel alımı hakkında bazı detaylar belli oldu. 2018 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasından sonra Başbakan Binali Yıldırım 2018 yılında yapılacak memur alımı, memur alımı kadro dağılımı, taşeron düzenlemesi gibi konulara değindi. Adalet Bakanlığı memur alımı konusunda da önemli açıklamalar yaptı.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA
Adalet Bakanlığının 2018 yılında 15 bin 500 kişilik memur alımı yapması bekleniyor. Ülkemizin en önemli kurumlarından bir tanesi olan ve Maliye Bakanlığının en çok kadro verildiği bakanlıklardan birisi Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere aralıklarla açıktan atama yöntemi ile memur alımları gerçekleştirmektedir.

KADROLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alımda 5 bin 500 kişilik alım hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Kalan 10 bin kişilik kadro ise infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, mübaşir vb. gibi yardımcı hizmet sınıflı kadrolar için yapılması beklenmektedir.

NE KADAR ALIM YAPILACAK?
 
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre Adalet Bakanlığında istihdam etmek üzere  2018 yılında 15 bin 500 personel alınacak. Bu kapsamda zabıt katibi alımı, infaz koruma memuru alımı gibi farklı branşlarda ve pozisyonlara personel istihdam edilecek. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Ekim 2017 Tarihli ve 30201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA
ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Peki Adalet Bakanlığının 15 bin 500 kişilik memur alımı ilanı ne zaman yayımlanacak. Bu konu hakkında henüz net bir tarih bulunmamaktadır. Fakat alımların en kısa süre içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlk alımların 218 yılının ilk çeyreğinde yapılması beklenirken yine alımların büyük bir bölümünün 2018 yılının ikinci yarısından sonra yapılması beklenmektedir. 


Adalet Bakanlığının 2018 bütçe tasarısı kitapçığı geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bütçe tasarısı kitapçığına göre Adalet Bakanlığı 2017 ve 2018 yıllarında 15 bin 500 memur alımı yapacak. Yapılacak olan bu alımların  5 bin 500'ü hakim ve savcı olacak. Geri kalan personel alımı ise yardımcı yargı personeli olacaktır.

Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin memur alımı yapılacağını ifade etti. Söz konusu memur alımlarının içinde Adalet Bakanlığı CTE 15 bin zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı da yer alıyor. 15 bin kişilik bu alım hakkında geri sayım başladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre Adalet Bakanlığına 2018 yılında 15 bin personel alınacak. Bu kapsamda zabıt katibi alımı, infaz koruma memuru alımı gibi farklı branşlarda ve pozisyonlara personel istihdam edilecek. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Ekim 2017 Tarihli ve 30201 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı. Buna göre, boy ve kilo şartı aranan infaz koruma memuru alımında, ilan edilen kadro sayısının 10 katı aday sözlü sınava alınacak. İnfaz koruma memuru alımında; erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak şartı ile birlikte boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmaması gerekiyor.

TÜM BU ALIM İLANLARINI HİÇ BİR ŞEKİLDE KAÇIRMAMAK İÇİN AŞAĞIDA LİNKİNİ VERDİĞİMİZ ANDROİD UYGULAMAMIZI TIKLAYIP İNDİRİNİZ. TELEFONUNUZA DİREK BİLDİRİM GÖNDERDİĞİMİZ İÇİN İLANLARI KAÇIRMAYACAKSINIZ

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.