Adaylar Adalet Bakanlığı'ndan Zabıt Katibi Alımını Bekliyor

Adaylar Adalet Bakanlığı'ndan Zabıt Katibi Alımını Bekliyor

Adalet Bakanlığı 3000 Zabıt Katibi Alımı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ haziran ayına kadar 3000 zabıt katibi alımı yapacağını belirtmişti. Zabıt Katibi olmak isteyen onbinlerce aday , aylardır Adalet Bakanlığı'ndan gelecek ilan haberini bekliyor.

 Çünkü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 15 Şubat 2016 tarihinde , Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada 2016 yılı için 3 bin zabıt katibi alımı yapmayı planladıklarını söylemişti. 

Ayrıca 2016 yılı sonuna kadarda farklı pozisyonlar içinde alım yapacaklarını belirtmişti. 

 Zabıt Katibi Alımları Nasıl Yapılacak? Bakanlık zabıt katibi alımlarını daha önce olduğu gibi kendi açacağı sınavla kurumsal düzeyde gerçekleştirecek. Zabıt katipliği sınavı uygulamalı ve sözlü olmak üzere iki aşamada uygulanacaktır. 

Uygulamalı sınavda adaylar kendilerine verilen bir metni belirli bir süre içerisinde sınav ilanında belirtilen kelime sayısına göre doğru bir şekilde yazdığı taktirde ikinci aşamaya geçmeye hak kazanıyor.   

İkinci aşamada ise sözlü sınav gerçekleştirildiği için adayların liyakatı, kendini ifade edebilme yeteneği, genel kültür düzeyi ve mesleğin getirdiği sorumluluklara yatkınlığı tespit edilir.

 Uygulama sınavı ile sözlü sınavdan alınan puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların genel başarı notu belirlenir ve ilan edilen kadro sayısı kadar zabıt katibi alımı yapılır.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamaya göre 3 bin zabıt katibi alımı 2016/1 KPSS merkezi yerleştirme memur alımlarına yakın bir tarihte ayrı bir alım olarak yapılacaktır. 

Peki Zabıt Katibi Alımına Kimler Başvurabilir? 

* Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. 

(Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 

* Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 

Onbinlerce adayın beklentisine karşılık Adalet Bakanlığı'ndan bu konuya ilişkin bir bilgilendirme yapılmasını istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.