Adaylar AÖF'te 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin diye yüzbinlerce imza toplandı

Adaylar AÖF'te 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin diye yüzbinlerce imza toplandı

Adaylar AÖF'te 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin diye yüzbinlerce imza toplandı

Haftasonu yapılan AÖF final sınavlarının ardından adaylar sınavlarda uygulanan '4 yanlış 1 doğruyu götürür' uygulamasının kaldırılmasını istiyor.

Açıköğretim Fakültesi sınavlarına giren  adaylar için ilk kez bu yıl uygulamaya geçen  4 yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi durumu hakkında şikayetler hızla artmaya devam ediyor.

Şikayetlerin farkında olan ve öğrencilerin seslerini daha iyi bir şekilde duyurmasına olanak sağlamak amacıyla yasal yolları deneyen kişiler de bulunuyor.

Son olarak CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise bir soru önergesi verildi.

Türkiye’de sadece Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor olmasına rağmen öğrenci sayısı ile oldukça büyük bir kitleye sahip olan Açıköğretim Fakültesi’ndeki sınavlar hakkında yapılacak olan yenilikler sisteme alışık olmayan kişilerin şikayetlerinin artması sebep oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Niğde Milletvekili olan Ömer Fethi Gürer tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yöneltilen soru önergesinde açık bir şekilde uygulamanın yapılıp yapılmayacağı soruldu. 22 Aralık 2016 tarihi ile mecliste dile getirilmiş olan önerge ve bu sorunun ilgili kişi ve kurum tarafından cevaplanması bekleniyor.
 
Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hemen hemen hepsinin fikir birliğine vardığı 4 yanlış sorunun bir doğru cevabı da yanlış sayması kuralından vazgeçilmesi gerektiği ilgili makamlar tarafından açıklığa kavuşturulmayan bir olay olarak beklemeye devam ediyor. Daha önceki açıklamalarında Açıköğretim Fakülteleri için getirilen bu uygulamanın itirazlara rağmen başarılı bir şekilde sürdürüleceği yetkili makamlar tarafından söylenmişti.

Açıköğretim Fakültesi ve YÖK'ün aldığı karar şu şekildeydi;
"Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)18 Mart'ta aldığı karar gereğince 2016-2017 öğretim yılından itibaren AÜ Açıköğretim Sistemi'ndeki iktisat ve işletme fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, çoktan seçmeli 5 seçenekli test tipi sorularda, 4 yanlışın bir doğru cevabı eksiltmesi, AÜ Senatosunca karara bağlandı."

 Adaylar bu düzenlemenin biran önce kaldırılmasını talep ederken Bizde memurlarahaber.com olarak AÖF öğrencilerinin seslerini ve diğer tüm gündem sorunlarını duyurmaya çalışıyoruz. AÖF GELİŞMELERİ İÇİN BİZİ FACEBOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum