Afrin’e en duygusal destek... Trabzonlu çocuğun Afrin’e mektubu duygullandırdı

Afrin’e en duygusal destek... Trabzonlu çocuğun Afrin’e mektubu duygullandırdı

Afrin’e en duygusal destek... Trabzonlu çocuğun Afrin’e mektubu duygullandırdı

Afrin’e en duygusal destek... Trabzonlu çocuğun Afrin’e mektubu duygullandırdı… Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığını duyurdu.

Başlayan harekatın ardından yurdun dört bir yanından mehmetçiklerimize manevi destekler yağmaya başladı.

Ülkenin farklı yerlerinden giden manevi desteklerden biride Trabzon’dan geldi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon temsilciliği , Afrinde harekata katılan askerlere destek ve moral olabilmek adına 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkına stand açtı.Açılan stand da Trabzon’daki çocukların harekata katılan askerlere duygularını resmin ve mektuba dökerek anlatmaları isteniyor.

Asker abilerine resimler çizip mektuplar yazan çocuklar arasından birinin yazdığı mektubu okuyanlar duygusal anlar yaşadı. İlk öğretim öğrencisi Trabzonlu Ayşe Sönmez’in yazdığı mektupta yer alan ifadeler küçük kalplerin mehmetçikle attığını, Türk Milletinin 7’den 70’e mehmehtçiklerimizin yanında olduğu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Küçük Ayşe yazdığı mektupta askerler için bol bol dua ettiklerini belirtip “Sizler bizim için savaşırken şehit oluyorsunuz , gazi oluyorsunuz. Sizler bizim için savaşırken bizler size bol bol dua ediyoruz.

Savaş filmlerinden öğrendim ölmek teröristlere yakışır. Nasıl iyi öğrenmiş miyim? Siz bizim için canınızı veriyorsunuz. Bizde sizin için bol bol dua ediyoruz. Mehmetçiklerimiz ve sizin için bol bol dua ediyoruz. Sizi seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılan stand ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜGVA il Temsilcisi Osman Ergün "Seninleyiz Mehmetcik " ve " Mehmetcik Amcaya Mektup " sloganıyla yola cıktıklarını belirtti. 

Ergün stand da şehrimiz çocuklarının harekata katılan askerlere duygularını resim ve mektuba dökerek anlatmaları istendiğini söyleyip "Harekattaki Mehmetciğin tüm ihtiyaçları devletimizce karşılandığını düşünerek, bu çalışma ile moral desteği vermeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir hafta boyunca açık kalacak olan standda çocuklar tarafından yapılan resim ve mektuplar toplanarak operasyondaki askerlere gönderilecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.