Ağustos'ta Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Ağustos'ta Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Ağustos'ta Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Ağustos ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Ağustos atamaları ne zaman belli olacak? Ağustos atamasında kaç öğretmen alınacak? Ağustos atamasında atanacak öğretmen kontenjanları ne zaman netlik kazanacak? Öğretmen adayları şimdi bu soruların cevabını arıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ağustos döneminde öğretmen atamalarını gerçekleştiriyor. Ancak mayıs ayının ilk haftası bitmek üzere ve henüz Milli Eğitim Bakanlığından konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Şubat atamaları ara dönem olduğu için genelde şubat atamalarında kontenjan daha az tutuluyor, öğretmen atamalarının büyük çoğunluğu ağustos ayında gerçekleştiriliyordu. 

Bu yıl şubat ayında yapılan atamaların yüksek kontenjanlı olması ve henüz ağustos atamalarına ilişkin bir bilgi paylaşılmaması, atama bekleyen öğretmenleri tedirgin etmeye başladı. 

Ağustos atamalarına ilişkin bir netlik olmaması üzerine bazı öğretmen adayları tepki göstermeye başladı. Sosyal medya üzerinden gittikçe büyüyen tepkiler arasından farklı çözüm önerileri de çıkıyor. Özellikle yine sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup öğretmen ağustosta 50 bin öğretmen ataması yapılması ve 2017 yılının şubat ayında ise öğretmen açığının tamamen kapatılması konusunda hemfikir olmuş durumda. 

Hatta grup, eğitim fakültelerine öğrenci alınmamasını talep ediyor. Konu ile ilgili olarak milletvekilleri de atama bekleyen öğretmenlere destek veriyor. Son olarak CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazmış ve gelem mesajı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı. 

Durmaz, MEB'den gelen yanıt üzerine atama bekleyen öğretmen sayısının 350 bini bulduğunu kaydetmiş ve atama sayısının bir an önce açıklanması gerektiğini belirtmişti.

ÖĞRETMEN ADAYLARI AĞUSTOS AYINDA ATAMA BEKLİYOR! ÖĞRETMEN ADAYLARININ HER ZAMAN YANINDA OLAN MEMURLARA HABERİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN! TIKLAYINIZ

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.