Aile Bakanlığı 2019 yılında 1000 ASDEP personeli alımı yapacak.

Aile Bakanlığı 2019 yılında 1000 ASDEP personeli alımı yapacak.

Aile Bakanlığı 2019 yılında 1000 ASDEP personeli alımı yapacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamalar ile bakanlığın personel alım planlaması belli olmuştu. Bakan Selçuk kendisine sosyal medya hesabından Aile Bakanlığı'nın sözleşmeli personel, işçi ve ASDEP personeli kadrosunda alım yapacağını ilan etmişti. 

Bakan Zehra Selçuk alımlara ilişkin açıklamalarında ilanlara dair kadro ve kontenjan detaylarını da paylaşmıştı. O bilgilerde,

* 1000 ASDEP Personeli

* 1000 İşçi

* 2321 Sözleşmeli Personel

alımları olacağı adaylara duyurulmuştu. Peki ASDEP personeli alımlarına hangi adaylar başvuru yapabilir? İlanlarda adaylardan hangi koşullar talep ediliyor. Söz konusu alımlara dair tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. 

2019 YILI 1000 ASDEP PERSONELİ ALIMI

2019 yılının kalan bölümünde ilan edilecek olan ASDEP personeli alımları için adaylardan belirli koşulları sağlamaları isteniyor. DMK'da yayımlanan genel ve tüm adayların sağlamaları gereken şartların yanında alımlar için asıul belirleyici olan KPSS ve Öğrenim Şartı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından  ilan edilecek alımlar için sağlanması gereken muhtemel koşullar.


 KPSS Şartı
Aile Bakanlığı tarafından bundan önceki son ASDEP Personel alımlarında adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın ilgili puan türünden en az 60 KPSS puanına sahip olmaları gerektiği bildirilmişti. 

Öğrenim Şartı

2019 ASDEP alımlarında değişiklik olacak bir diğer alan öğrenim şartı. ASDEP alımlarına 2019 yılı başında resmi gazetede yayımlanan bir karar ile yeni bölümlerde başvuru yapabilecek. İşte öğrenim şartında yer listenin son hali. 

1- Sosyal Hizmet

2- Psikoloji

3- Sosyoloji

4- Çocuk Gelişimi

5- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

6- Aile ve Tüketici Bilimleri 

DMK'DA YER ALAN KOŞULLAR

Yukarıda yer alan şartlar alımlarda belirleyici olacak şartlar. İlanlara başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken diğer koşullar ise şunlar.

Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak (askerlik görevini yapmış olmak, yapmış sayılmak ya da tecilli olmak), görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu olmamak, yaş şartını sağlamak ve güvenlik soruşturması sonucu olumlu olmak. 

İLAN NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan konuya ilişkin somut adım bekleyen adaylar ilanın en kısa sürede yayınlanmasını bekliyorlar. Ancak bakanlığın ilan için çalışma sürecini tamamlayamadığını öngörüyoruz. Memurlarahaber.com olarak yaptığımız değerlendirmelerimizde ilanın en erken Ağustos sonu ile Eylül döneminde yayınlanacağını tahmin ediyoruz. İLANLAR KAÇIRMAMAK İÇİN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.