Aile Bakanlığı'ndan bir yenilik daha: Milyonlarca Kişi 600 TL Alacak

Aile Bakanlığı'ndan bir yenilik daha: Milyonlarca Kişi 600 TL Alacak

Aile Bakanlığı'ndan bir yenilik daha: Milyonlarca Kişi 600 TL Alacak

Aile Bakanlığı tarafından Çocuğu Olanlara 600 TL Devlet Yardımı..

Aile,Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı çocuğu olanlara yönelik devlet yardımlarını sürdürüyor. Vatandaşlar yeni çocuğun heyecanından dolayı başvuru yapmayı unutabiliyor. Yeni çocuğu olanlara devlet yardımları sürüyor. 15 mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklar için ödemeler gerçekleştiriliyor.

Bu tarihten sonra doğan çocuğunuz varsa ve başvuru yapmadıysanız paranızı devletten alabilirsiniz. Doğum yardımları, Türk vatandaşı ile mavi kart sahiplerine veriliyor. Anne ya da babanın ya da her ikisinin de Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olması gerekli.

Doğum yardımları, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşen canlı doğumlar için geçerli. Bu tarihten önce dğan çocuklar için yardım verilmiyor. Fakat ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, bir diğer deyişle yeni doğan çocuğun kaçıncı çocuk olduğunun belirlenmesinde ilgili tarihden önceki çocuklar da sayılıyor.

Doğum yardımı başvuruları, doğumun gerçekleşmesinin ardınadn nüfus müdürlüğünce çocuğun kimlik paylaşım sisteminde kayıt işleminin yapılmasından sonra Doğum yardımı başvurusu dilekçesinin eksiksiz doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile yapılabiliyor. Başvurular, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.