Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile Danışmanlığı Nedir? so.jpg
 
Aile Danışmanlığında önemli olan hizmetin içeriği ve ailenin ne şekilde ele alındığı , başka bir ifade ile ailenin bu hizmetten ne şekilde yararlanacağıdır.Bireysel psikolojik danışmandan farklı olarak ‘aile’ grubu dinamiği dikkatte alınarak değerlendirmekte ,kişilere bireysel olarak değil ‘aile fertleri’ olarak ilgilenilmektedir.Yani bireylerin sorunları ile değil ‘ailenin’ yaşadığı sorunlar ön planda olmaktadır.
 
Aile Danışmanlığı aile denilen yapıyı oluşturan kişilerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme ,evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktadır. Aile danışmanlığı, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlar, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki danışmanlık hizmetidir.
Aile Danışmanlığının Tanımı ve işlevi
 
Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur.
 
Aile içinde yaşadıkları sorunlar; bireylerin huzursuz olmasına, birbirleriyle olan ilişkilerinin zayıflamasına, iletişim yollarının tıkanmasına neden olmakla beraber, aile ortamında yaşadığı sorunlar bireylerin toplumsal rollerini ve diğer kişilerle olan etkileşimlerini de olumsuz yönde etkilemekte böylelikle sorunların daha da büyümesine neden olmaktadır.
 
Ailenin kendi güç kaynaklarını geliştirmek, işlevselliğini, gerçekçi hedefler koymalarını ve açık iletişim kurmalarını sağlamak, empati kabiliyetlerini, yaratıcı çözümler üretmeyi geliştirmek , ayrılma kararı alan eşler, bununla beraber çocukları varsa ‘Biz Nasıl Sağlıklı Ayrılabiliriz’ sorusuna yönelik hedefler doğrultusunda Aile Yasası (Family Law Act) çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık hizmetidir aile danışmalığı.
Aile Danışmanlığının Amacı
 
Aile üyelerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümü belirleyici bir rol taşır. İlişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur. Aile danışmanlığı, incinmiş duygular, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlar, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki sorunlarla ilgili olabilir.

AİLE DANIŞMANLIĞI ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.