Ak Parti kaynıyor. Soylu ve Albayrak gidecek

Ak Parti kaynıyor. Soylu ve Albayrak gidecek

Ak Parti kaynıyor. Soylu ve Albayrak gidecek

"Değişim" beklenen AKP'de gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Kabine ve MYK’de kısmi değişim olabileceği konuşuluyor. 23 Haziran İstanbul seçiminin ardından yaklaşık 20 gün içinde parti yöneticisi ve milletvekillerinin değerlendirmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafından alındı. İstişarelerini büyük ölçüde tamamlayan Erdoğan, 15 Temmuz törenlerinin ardından kısa bir tatile çıktı.

AKP'de Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan’ın Ankara’ya dönüşünde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve parti MYK’sında kısmi bir değişiklik yapabileceği konuşuluyor. Parti yöneticileri ve milletvekilleri ile yapılan toplantılarda en çok şikayet edilen konulardan biri bakanlara ulaşmakta güçlük çekilmesi olurken milletvekilleri bunun nedeni olarak atanmış bakanların "siyasetçi" olmamasını gösteriyor. AKP Meclis grubundan daha çok milletvekilinin bakan yapılabileceği konuşuluyor. Yine daha önce partide bakanlık ve milletvekilliği yapmış bazı AKP'li siyasetçilerin de kabinede değerlendirilmesi isteniyor.

SOYLU VE ALBAYRAK GÖREVDEN ALINACAK MI?

AKP kulislerinde büyükşehir belediye başkanlığı seçimini kaybeden bazı siyasetçilerin de kabine için nabız yokladığı biliniyor. Ama kulislerde kabine değişikliği olursa bunun çok kapsamlı bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Bazı AKP'liler Hazine Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerinde kalacağı beklentisini ifade ederken bazı AKP'liler ise bu duruma karşı çıkıyor. Parti içerisinde bulunanlar Bakan Soylu ile Albayrak'ın görevden alınmaması halinde bunun kabinede yapılanın değişim değil "değişim yok" anlamına geleceği görüşünü savunuyor. Albayrak ve Soylu'nun görevden alınması yönünde yoğun bir beklenti var. Kulisler iki ismin görevden alınacağına kesin gözüyle bakıyor. Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum