Ak Parti'de Temayül Sonucu Öne Çıkan 3 Aday

Ak Parti'de Temayül Sonucu Öne Çıkan 3 Aday

Ak Parti'de Temayül Sonucu Öne Çıkan 3 Aday


Ak Parti, 22 Mayıs Pazar Günü 2. Olağanüstü Genel Kurulunu gerçekleştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongrede aday olmayacağını açıklaması sonrası Ak Parti’de genel başkan adayını belirlemek için hummalı bir çalışma var.  AK Parti genel başkan adayını belirlemek için, dün milletvekilleri, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleriyle yapılan yoklama ile tamamlandı.

Dünkü temayül yoklamasında; yaklaşık 460 kişiye Genel Başkan kim olsun? sorusu yöneltilirken, hem bakanlar hem parti yöneticilerinden birlik ve kararlılık mesajları verdi. Önceki günlerde yapılan temayül yoklamalarında Binali Yıldırım’ın ismi açık ara birinci olmuştu. Dünkü temayül yoklamasında da ismi öne çıkan isim Binali Yıldırım oldu. Binali Yıldırım’ı; Bekir Bozdağ ve Numan Kurtulmuş izledi. Dünkü Temayül yoklamasına katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan; Kurallar, kurumlar AK Parti'de işliyor ve en iyi şekilde sonuçlar ortaya çıkacak ve inşallah hafta sonu güzel bir şekilde kongremizi yapacağız. Ülkemizi inşallah yeni kongreyle birlikte, kurulacak hükümetle birlikte take off pozisyonuna getireceğiz ve hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız şeklinde açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise; Burada hiç kimse kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Türkiye'nin geleceği, hatta çok geniş coğrafyada insanların geleceği neredeyse AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumdadır. Dolayısıyla bizim bu çerçevede, hiç kimsenin kişisel bir hesabın içerisinde olması söz konusu olmaz. AK Parti siyasi hareketini sadece bir parti olarak değil, bir hareket olarak gördüğümüz bu hareketin lideri bellidir şeklinde açıklama yaptı.

Konuya ilişkin açıklama yapan başka bir bakan da Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş oldu. Elitaş; Kongrede temayül çerçevesinde genel merkezimiz kimi takdir ettiyse, AK Parti'nin bundan sonraki süreçte genel başkanı ve başbakan olarak devam edecek Zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun dedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.