Ak Parti'den son dakika EYT Açıklaması!

Ak Parti'den son dakika EYT Açıklaması!

Numan Kurtulmuş'tan EYT Açıklaması!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'den mağdur olan milyonlarca vatandaş hükümetin çıkaracağı EYT yasasını bekliyor. Konunun meclis ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemine kadar gelmesine rağmen henüz somut bir adım atılmış değil. Bir haber programında EYT konusu ile ilgili açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş neden somut adımlar atılamadığına dair açıklamalarda bulundu.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunlarının çözümü için hem EYT sosyal Yardımlaşma Derneği yönetiminin hem de sendikaların devlet kademelerinde görüşmeleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra AK Partili Binali Yıldırım ve CHP'li Ekrem İmamoğlu da EYT konusunda açıklamalarda bulundu.EYT ile ilgili son açıklamayı ise AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İnternet Haber' den Hadi Özışık'ın gerçekleştirdiği röportajda yaptı.

"EYT MESELESİ BENDE HER GÜN "
AK Partili Kurtulmuş, EYT ile ilgili şunları söyledi: "EYT meselesi ben de her gün, mübalağa etmiyorum. Bir twit attığınız zaman arkasından çok sayıda kardeşimiz EYT ile ilgili yazılar yazıyor. Hakikaten dinlediğimiz zaman biz de onların meselelerine daha yakından vakıf oluyoruz ama biz de şunu söylüyoruz. Türkiye'nin şartları var. Bu Türkiye'de artık erken emeklilik diyebileceğimiz erken yaşlardaki emekliliği kaldırabilecek bir sosyal güvenlik yapımız yok. Popülist bir politika izlemek durumunda değiliz.

 
"ŞU AN ÇOK ZOR"
Açıklamalarına devam eden Kurtulmuş, "O günkü şartlar ayrı ama şu günkü ekonomik konjoktürde baktığımız zaman çok çok zor olduğu gözüküyor. Biz de istemez miyiz yani EYT meselesi milyonlarca, yüz binlerce insanı ilgilendiren bir şey. Keşke imkanlarımız olsa bunu hemen çözebilecek bir kapasitemiz olsa. Böyle bir imkan olmadığı için de insanların lüzumsuz yere popülist davranarak gönülleri hoş olsun diye de adım atılamaz." dedi

CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPILMIŞTI
Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.Katıldığı televizyon programında açıklama yapan Hak-İş Başkanı Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile EYT konusunda görüşme yapıldığını ifade etti.

HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTIK
EYT mağduriyetin 1999 yılından günümüze IMF'nin bir dayatması olarak geldiğini belirten Arslan, "EYT konusunda Hak-İş'in tavrı çok açık. Hükümete de çağrı yaptık. Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantıda da ifade ettim. Mutlaka, bu konuda gerçekten çok ciddi bir çalışma yapılarak, mağdur olan, iş yerinden henüz yaşı tamamlamadığı halde emeklilik primini doldurduğu için işten çıkarılan, fakat yeni iş bulamayan, yeni iş bulamadığı için maaş alamayan, emekli maaşı da yaşı doldurmadığı için alamayıp mağdur olan, 45 yaşındaki 50 yaşındaki arkadaşlarımızın, gerçekten emeklilik hakkınız geldi deyip işten çıkarılıyor emekli maaşı alamıyor, başka bir iş bulamıyor. " dedi.

ADALETSİZ UYGULAMA
Açıklamalarına devam aden Arslan, "Bu insanların mağduriyetini çözmek zorundayız. Bu devletin sorumluluğu. Bu aslında 99 yılında IMF'nin Türk toplumuna dayattığı haksız, adaletsiz bir uygulama" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum