Ak Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması geldi

Ak Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması geldi

Ak Parti'den Son Dakika EYT Açıklaması geldi

AK PARTİ Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan'dan EYT konusunda flaş açıklamalar geldi. EYT'lilerin taleplerinin değerlendirildiğini belirten Özkan, "Getirisine götürüsüne bakılacak ve inşallah en doğru düzenleme neyse o" diye konuştu.
AK PARTİ Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Kanal 58'de yayınlanan Bakış Açısı programında EYT konusundaki soruyı yanıtladı. Özkan'ın açıklamaları şöyle:

'KAYNAKLARI AZİZ MİLLETİMİZE SUNARIZ'

"Bir milli ve yerli siyaset olarak tek bir derdimiz vardır: Ülkemizin ekonomik kaynaklarını ancak ve ancak aziz milletimize sunarız. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Onun için bu kaynakları o şekilde dağıtmak lazım ki milletimizin hem geleceğini inşa etmesi lazım, hem bugünlerini güvence altına alması lazım, hem de ülkemizin asil sahibi olan gençlerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmamız lazım.

'ETKİ ANALİZİ YAPILIYOR'

Şu anda EYT ile ilgili bütçede bir düzenleme yok. Çünkü mevzuat neyse ona göre düzenlemeler yapıldı. Talepler değerlendirilir, bakılır, onlara da bakılıyor, ama netice itibariyle biz insanımıza emeklilik döneminde hiçbir yerde çalışmaya ihtiyacı olmaksızın, müreffeh, hadi diyorlar ya 'Almanlar geliyor, emekli maaşıyla ülkemizde tatil yapıyor', işte vatandaşlarımıza böylesi bir tatil yapma imkanını veren emeklilik maaşını sağlayabilmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bunun çalışmaları da değerlendiriliyor. Bu konuda bir, etki analizi deriz biz, getirisi götürüsü ne olacak, getirisine götürüsüne bakılacak ve inşallah en doğru düzenleme neyse o.

'ŞU ANDA EMEKLİLİK YAŞI 53'

Bugün Almanya'da 65-67 yaş emeklilik. Japonya ve Güney Kore'de, Uzakdoğu'da 70-73 yaşına kadar emekli olamayanlar da var. Ama Türkiye'de şu anda bu 53 yaşında. Fiili emeklilik yaşımız şu anda 53 bizim. 65 ama, o kağıt üzerindeki. 99 öncesi ve sonrası nedeniyle şu anda henüz 53'lere gelebildik. 33 yaşlarından geldik buraya. 33 yaşında bu ülkede emekli olan insanlarımız vardı. Şu anda 53'leri yakaladık. Biz CHP gibi demiyoruz. Onların grup başkan vekilleri dedi ki Meclis'te: 'AK PARTİ hükümeti, iktidar, ne yaparsa yapsın, dünyada en doğru icraatı da yapsa, ağzıyla kuş tutsa onları alkışlamayacağız' dedi. Biz öyle demiyoruz."

 

'BOŞ İŞLER' DEMİŞTİ

AK PARTİ'li Özkan, Ocak 2019'da EYT önergesinin Meclis'teki görüşmeleri sırasında EYT için "Boş işler" nitelemesi yapmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum