Ak Partili İsim Uyardı: EYT Yüzünden Duvara Toslayacağız

Ak Partili İsim Uyardı: EYT Yüzünden Duvara Toslayacağız

EYT yüzünden seçim kaybetmek istemiyorum

Yıllar yılı çalışıp primini ödeyen ancak emeklilikte yaşa takılan milyonlarca insanın sesini duymayan hükümet, 31 Mart’a kadar bu sorunu çözmezse Cumhur ittifakının adayları büyük sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor.

Sayıları 3 milyon civarı olan ve yakınları ile birlikte 15 milyona yakın bir seçmen kitlesini oluşturan EYT için “Boş iş” diyenler yanılıyor. Onlara “Türedi” diyenler büyük hataya düşüyor. Gündemlerinde olmadığını belirtenler, seçimlerde de onların gündemine giremeyeceklerini hesap etmiyor.

EYT mağdurlarının önemli bir kesimi daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi ya da MHP’ye oy vermiş durumda. Bunu gündelik hayatta da sosyal medyada da görmek mümkün. “EYT çözülmezse bir daha Cumhur ittifakına oy yok” diye yemin edenlere sıklıkla rastlamak mümkün. Ancak buna rağmen hükümet, bu sorunu gündemine almamakta, EYT mağdurları da 31 Mart’a kadar bu sorunu çözdürmekte kararlı. Sorun çözülürse hem EYT mağdurlarının hem de Cumhur ittifakının lehine bir durum olacağı aşikar, ancak çözülmezse yani EYT’ye hakkı olan iade edilmezse 31 Mart gecesi, AKP için seçim hüsran olabilir.

“OY VERMEYECEKLERİNE YEMİN EDİYORLAR”

Geçtiğimiz günlerde EYT’ye hiç beklenmedik bir destek AKP cephesinden gelmişti. AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın babası, bu partinin akıl hocası Şevki Yılmaz, Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yüklenmiş, “Bu popülist politika değil, EYT’nin hakkını verin yoksa gidersiniz” demişti. EYT SYD Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı, muhtemelen cuma günü Şevki Yılmaz ile görüşecek ve bu sorunun çözümü noktasında aracı olmasını isteyecek. Şevki Yılmaz’ın ardından şimdi de AKP’de sıradan bir üye olan ancak Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan, sosyal medyayı çok aktif kullanan, geniş bir kitlesi bulunan, seçim süreçlerini iyi analiz edebilen genç bir isimden EYT ile ilgili dikkat çeken bir analiz ve uyarı geldi.

İşçi olan Gökhan Ayyıldız, EYT ile ilgili “EYT’ciler haklı, kimse kusura bakmasın” başlığı altında bir paylaşım yaparak çalıştığı fabrikada dahi emeklilikte yaşa takılan ve koyu AKP’li olduğunu bildiği isimlerin EYT mağduriyeti giderilmezse AKP’ye oy vermeyeceğini yemin ederek beyan ettiklerini söyledi.

Ayyıldız, “EYT'liler haklı o insanlar emeklerini istiyorlar, haklarını istiyorlar vallahi Reis hiç kusuruma bakma ama böyle giderse yerel seçimde EYT duvarına fena toslayacağız, bir kardeşin olarak demedi deme” dedi. Ayyıldız, sonrasında yaptığı paylaşımlarda da “EYT yüzünden seçim kaybetmek istemiyorum, emeklerimiz boşa gitsin istemiyorum, patlayacağız” ifadelerini kullandı. Ayyıldız ayrıca, EYT’ye vatan haini yakıştırması yapanlara da “Hak aramak ne zaman vatan hainliği oldu” şeklinde konuştu…

İşte Ayyıldız’ın o yazısı:

“EYT'CİLER HAKLI KİMSE KUSURA BAKMASIN... Bu insanlar dilenmiyor ya da olmayan hakkını istemiyor... Verin kardeşim adamın haklarını... Ne diyorsun devlet olarak bana 25 yıl getir ben seni emekli yapacağım. Sistem başından yanlış kurulmuş. Yok 1999 öncesi, yok bilmem ney; saçmalık, başka bir şey de emekliliğe yaş konması saçmalık. Ne yapacaksın pekala? İŞTE ÇÖZÜM... Adam 25 yaşında mı işe girdi, adama diyeceksin ki 25 yıl tam sigorta istiyorum, hastasın rapor aldın şu bu anlamam, ne kadar rapor aldıysan o kadar uzar emekliliğin ben tam 25 yıl istiyorum diyeceksin. Adamı 50 yaşında emekli yapacaksın, adam 30 yaşında mı sigortası başladı ona da aynı 25 yıl tam sigorta diyeceksin 55 yaşında yapacaksın, yani kaç yaşında işe başladıysa 25 yıl tam sigorta koyacaksın ve emekli yapacaksın, yok doksan dokuz öncesi yok bilmem ney bu bir kere başlı başına bir saçmalık. Gelelim şu an ki duruma adam 25 senesini doldurmuş, yok yaşı bekleyeceksin bilmem ney vesaire, neden?

Sen demiyor musun yasa olarak 25 yıl sigorta primini doldur diye adam doldurmuş kardeşim versene adamın hakkını. Ya da vermedin mi kardeşim adam kaç yaşında emekli oluyor atıyorum 55 mi, adam doldurduysa sigortasını mesela atıyorum 3 senesi var yaşa takılıyor adamı emekli edersin dersin ki maaşından atıyorum yine fiyatı her ay 500 TL kesilecek adamı emekli edersin. Bu insanlar parayı gidip Amerika'da harcamayacak yine ülkemizde harcayacak.

Ne yapacak, kasaptan bir değil de iki kilo et alacak, manadan elma alacak, kıyafet alacak, araba alacak, onu alacak bunu alacak bu adamlar bu parayı yurt dışına kaçırmayacak, esnaf rahatlayacak, bunun yanında ne olacak emekli olanın yerine İŞSİZ İNSAN işe girecek İSTİHDAMA destek olacak, ne oldu ekonomiye destek oldu mu, oldu, işsizlik azaldı mı azaldı. Ya insanlar kızıyor fabrikada kimle konuşsam; Suriyeliye kaç milyar dolar harcadılar, biz hakkımızı istiyoruz sanki dilenci gibi

‘NERDEN TÜREDİNİZ’ oluyoruz diyorlar. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ‘Ya bunlar zaten AK PARTİ'li değil, bize oy vermeyenler’ diye ya yanlış bilgi gidiyor ya da yine içeriden bir operasyon uygulanıyor. Fanatik REİSÇİ’ler oy vermeyeceğim diye büyük yeminler ediyor. EYT başlı başına çıkmamalı, tüm işçileri ilgilendiren bir taslak halinde çıkmalı, çünkü EYT'liyi erken yaşta emekli ettin, öteki işçi ne diyecek bu sefer ‘Onu emekli ettin benim suçum ne?’ bazıları bedavadan konuşuyor dile kolay 25 yıl çalışmalar, yağmur, kar, kış, hele ki gece vardiyası ölüm ölüm resmen, dünyayla ilişkin kesiliyor bunun yanında, makineye kolunu kaptırma riski, ölme riski vs. had safhada kelle koltuk 25 sene az mı ALLAH aşkına? Geçen bir tanesi ya erken yaşta emekli oluyor diyorlar kardeşim yasa böyle diyor 25 yılı doldur bu adam 25 yılı tam doldurduysa emekli yap ama dediğim gibi emeklilik yasası başından yanlış yaptır bilmem kaç yılında üç gün sigorta neymiş ordan sigortan başlasın böyle olmamalı işte ama olmuş bir kere, aynı şekilde memur ile işçinin emekli yaşı aynı olmamalı düzenleme getirilmeli o kadar yanlışlar var ki. Bu arada EYT'li falan değilim, bizim toplumda birilerinin hakkını aradığında kesin sen de aynı şeyden mağdursun yaran var derler hemen ama EYT'liler haklı o insanlar emeklerini istiyorlar, haklarını istiyorlar.

Vallahi REİS hiç kusuruma bakma ama böyle giderse yerel seçimde EYT DUVARINA fena toslayacağız, bir kardeşin olarak demedi deme… (10.KÖYDEN GÖKHAN AYYILDIZ).” HAK ARAMALARI VATAN HAİNLİĞİ Mİ? Gökhan Ayyıldız, sonrasında yaptığı paylaşımda ise “Adam 25 yıl çalışmış hakkımı istiyorum diyor böyle insanlara VATAN HAİNİ muamelesi yapan tipler var. Hak aramak ne zaman VATAN HAİNLİĞİ oldu, o vatan haini muamelesi yaptığınız EYT'liler arasında 15 Temmuz gecesi ilk saatlerde sokaklara çıkan yüz binlerce insan vardı... Bu arada EYT'li filan değilim, 2002 sigorta girişliyim” dedi.

ÇIKARIN YOKSA PATLAYACAĞIZ Ayyıldız’ın en bariz uyarısı ise “EYT yüzünden ben seçim kaybetmek istemiyorum onca emeklerimizin heba olmasını istemiyorum. Çıkarın EYT'yi yoksa patlayacağız” şeklinde oldu. haber kocaelibarisgazetesi

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum