Ali Babacan’ın sağ kolu SGK'dan çıktı

Ali Babacan’ın sağ kolu SGK'dan çıktı

Ali Babacan’ın sağ kolu SGK'dan çıktı

Gazeteci Fatih Altaylı yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan'ın sağ kolunu açıkladı ve partinin manifestosunun yazıldığını iddia etti.

15 EYLÜL İDDİASI
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dün yeni parti kurma hazırlığındaki Ali Babacan'ın ilk basın açıklamasını önümüzdeki hafta yani 15 Eylül tarihinde yapacağını açıklamıştı. Bugünkü köşe yazısında ise Altaylı, Babacan'ın sağ kolunu açıkladı.

Altaylı yazısında, Ali Babacan’ın bazı isimlerin vitrine çıkmasını istemediğini, bu isimlerin de bu yüzden Babacan’a kırıldıklarını ve ayrılmayı düşündüklerini belirtti. Bu isimlerden birinin Hüseyin Çelik olduğunu belirten Altaylı, Çelik’in bu durum karşısında, "Bizden utanıyorlarsa, bizim burada ne işimiz var” dediği ve "Ben zaten AK Parti’den istifa etmemiştim" diye konuştuğunu açıkladı.


 
Ali Babacan'ın yanında yer alan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti kökenli bazı isimler üzerinde ısrarcı olduğunu yazan Altaylı, Babacan’ın ise bu durumun aleyhlerine kullanılabileceğini söyleyerek, yepyeni bir vitrin kurmak istediğini belirtti.

BABACAN'IN SAĞ KOLU BİROL AYDEMİR
Altaylı, bugünkü köşesinde Ali Babacan’ın sağ kolu olacak ismin Birol Aydemir olduğunu açıkladı. Aydemir’in partinin manifestosunu yazdığını ifade eden Fatih Altaylı, parti programının omurgasının da onun elinden çıkacağını ifade etti.

Fatih Altaylı’nın verdiği bilgiye göre;

"Aydemir, Mülkiye’nin maliye bölümü mezunu. 1989 yılında planlama uzmanı olarak girdiği Devlet Planlama Teşkilatı’ndan 2006 yılında Müsteşar Yardımcı iken ayrıldı.
 
2006 ile 2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 2008-2009 yıllarında Washington Büyükelçiliği’nde uzmanlık yaptı.

2009-2011 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Aydemir, 2011 yılında TÜİK Başkanlığına getirildi ve 5 yıl bu görevi sürdürdü."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.