Sözleşmeli öğretmene kadroda kötü haber

Sözleşmeli öğretmene kadroda kötü haber

KPSS puanıyla kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmeli dönemdeki hizmet süreleri sıfırlandı

öğretmenliğe geçenlerin, sözleşmeli dönemdeki hizmet sürelerinin sıfırlandığı, memurluktan sayılmadığı anlaşıldı

BAHAR ATAKAN

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe geçenlerin “hizmet sürelerine” ilişkin bir açıklama yaptı. Dinçer, kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin, aday memur olarak atanmaları dolayısıyla, sözleşmeliyken geçirdikleri hizmet sürelerinin adaylık süresinden sayılmayacağını açıkladı. Buna göre, kadroya geçen öğretmenlerin sözleşmeli dönemdeki hizmet süreleri “sıfırlanmış” oldu.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Dinçer’e sözleşmeli öğretmen iken kadrolu öğretmenliğe geçenlerin, “sözleşmeli öğretmenlikte geçirdikleri sürenin aday memurluktan sayılıp sayılmayacağını” sordu. Dinçer verdiği yanıtta, sözleşmeli öğretmen iken kadrolu olarak atanan öğretmenlerin, sözleşmeli öğretmenken mesleki eğitim adı altında temel, hazırlayıcı, uygulamalı eğitim alması halinde tekrar bu eğitimlere tabi tutulmadığını kaydetti.

Aday memur değil

Bu durumdaki öğretmenlerin bir yıllık görev süresi sonunda adaylıklarının kaldırıldığı belirten Dinçer, sözleşmeli öğretmenken temel, hazırlayıcı veya uygulamalı eğitimi tamamlamadan kadrolu öğretmenliğe atananların ise eksik olan eğitimlerinin tamamlattırıldıktan sonra bir yıllık görev süresi sonunda adaylıklarının kaldırıldığını ifade etti.

Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenliğe atandıklarında, sözleşmeli olarak geçen hizmet sürelerinin adaylık süresinden sayılıp sayılmayacağının Devlet Personel Başkanlığı’na sorulduğunu açıklayan Dinçer, “Devlet Memurları Kanunu’nun 54. maddesine istinaden sınav kazanmak suretiyle kadroya geçenlerin aday memur olarak atanması gerektiği, söz konusu personelin sözleşmeli personel statüsünde geçen hizmet sürelerinin adaylık süresinden sayılmayacağı belirtilmiştir” dedi. milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum