Altan Karındaş hayatını kaybetti

Altan Karındaş hayatını kaybetti

Altan Karındaş hayatını kaybetti

Marmaris’te yaşayan ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 10 gün önce hastanede tedavi altına alınan Altan Karındaş, dün sabah yaşamını kaybetti. 92 yaşındaki usta oyuncu, 2 yıl önce verdiği röportajda “Kıymetimi bilmediler” diyerek sitem etmişti.

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Altan Karındaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 10 yıl Marmaris Belediyesi Huzurevi’nde kalan ve salgın nedeniyle müstakil bir eve taşınan 92 yaşındaki Karındaş, rahatsızlığı nedeniyle 10 gün kadar önce Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Dün sabah fenalaşan sanatçı, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Karındaş’ın hastanedeyken koronavirüse yakalandığı öne sürüldü. İddiaya sanatçının manevi torunu Orhan Erdil yanıt verdi: “Kalbinde pil vardı ve son dönemde organları yetersiz hale gelmişti. Nefes darlığı çekiyordu. Koronavirüsten değil, otopsi raporunda yazıldığı gibi çoklu organ yetmezliğinden vefat etti.” Karındaş, bugün Marmaris’te toprağa verilecek.


Altan Karındaş 30 Ağustos 1928’de doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda şan ve tiyatro eğitimi alan Karındaş, sanat hayatına 1951’de Muhsin Ertuğrul’un Küçük Sahne’sinde başladı. Çok sayıda oyun, film ve dizide rol aldı. Son olarak 2019 yılında Atatürk’ün ölüm yıldönümü için çekilen “Ayağa Kalk” adlı kısa film için kamera karşısına geçti.

‘BÜTÜN CAMİAYA KIRGINIM’
Altan Karındaş, 2 yıl önce Posta gazetesine verdiği röportajda sitem dolu sözler söylemişti: “Çoğu oyuncunun haberi yok burada (huzurevinde) olduğumdan. Bütün camiaya kırgınım. Tiyatroyu ülkenin en ücra köşelerine götürmeye çalıştım. Ama şimdi kimse bilmez beni. Kıymetim bilinmedi.”

TİYATRONUN MİHENK TAŞLARINDANDI
Nilgün Belgün: Yıllar öncesine dayanan bir dostluğumuz vardı. Uzun zamandır göremiyordum. Onu ilk kez “Çay ve Sempati” oyununda izlemiş, hayran olmuştum. Tiyatronun mihenk taşlarından biriydi.

Melek Baykal: Uzun zamandır hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti maalesef. Nurlarda uyusun.
Hep güzel hatırlayacağız.

Işıl Yücesoy: Gerçekten çok üzgünüm. O kadar değerliydi ki. Ve bana o kadar ablalık yaptı ki, taş oldu yüreğim taş.

Nevra Serezli: Hayran olduğum bir sanatçıydı, çok üzüldüm.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.