Altın Alımlarında Vatandaşları Sevindiren Düzenleme!

Altın Alımlarında Vatandaşları Sevindiren Düzenleme!

Altın Alımlarında Vatandaşları Sevindiren Düzenleme!

Altın alım satışlarında taksit sayısına yönelik düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile altın alımlarında uygulanan taksit sayısı 4'den, 8 taksite çıkarıldı.

Bakanlık tarafından yapılan düzenlemede perakende işletmelerce tüketicilere yönelik gerçekleştirilen altın satışlarında 4 taksit sınırı 8 taksit olarak değiştirildi. Alın alışverişlerine dair Ticaret Bakanlığı'nca yapılan düzenleme detayları;

ALTIN ALIMLARINDA TAKSİT SAYISI 8 OLDU

Hatırlanacağı üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçtiğimiz günlerde kredi kartı ile altın alımlarında taksit sayısının artırıldığını duyurmuştu. BDDK tarafından alınan karar doğrultunda 4 olan taksit sayısı 6 olarak güncellenmişti. BDDK tarafından alınan karar sonrası bir düzenlemede Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

  Ticaret Bakanlığı, 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile altın alımlarında taksit sayısını artırdı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karar doğrultusunda, perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında 8 ay taksit uygulanabilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.