Anne ve babadan miras kalan tarlaların intikallerinin yapılması

Anne ve babadan miras kalan tarlaların intikallerinin yapılması

Anne ve babadan miras kalan tarlaların intikallerinin yapılması

   Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından anne ve babadan miras kalan ve intikalleri yapılmayan tarlalar için verilen süre 3 ay uzatılmıştı. Bu sürecin de son 1 ayına girdiğimizi belirten Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, 31 Ağustos'a kadar miras kalan tarlaların intikal ettirilmediği takdirde mahkeme yolunun gözükeceğini belirtti.  

    ''SON 1 AY!''
    Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, aileden miras kalan ve intikalleri yaptırılmamış araziler için son 1 ay kaldığını belirterek; ''Anne, babadan miras kalan tarlaların intikallerinin yaptırılma süresi aslında dolmuştu. Sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu süreç 3 ay uzatıldı. O 3 aylık uzatılan süreç, 31 Ağustos'ta sona erecek. Babadan miras kalan tarlaların intikallerinin yaptırılması için son 1 ay kaldı. Anne, babadan miras kalan, tarım arazisi olan milyonlarca vatandaş için en kritik zamanlara girildi. Bu mirasla ilgili, intikallerle ilgili devletin sağlamış olduğu kolaylıklar var. Miras kalan arazinin intikal işlemleri kanun çerçevesinde vergiden muaf tutuluyor. Bu süreç içerisinde miraslı olan tarlalarını başvurup intikallerini yaptırmazlarsa mahkeme yolu görünecek. Mahkemeler de üçüncü şahıslara satışını sağlayacak. Ama şu an müracaat yapılırsa, bu 3 aylık süreç bitmeden, devlet bunlara af veriyor. Geciktirmeden, miras kalan yerlerin, paylaşımlarını, intikallerini vatandaşlar yaptırsın. Bu çok büyük fayda ve kazanç sağlayacaklar. Mahkemelik duruma düşmemiş olacaklar.'' dedi. 
    NASIL YAPILIYOR?
    Çeker, intikal işlemlerinin nasıl yapılacağından bahsederek; ''Anne, babadan miras kalmış hala baba üzerinde, kardeşler işliyorlar, intikallerini yapmamış olanlar ilk önce gidip verasetler çıkarılacak, kimin üzerindeyse yer. Bunları artık iş mahkemelerine gitmeden, noterlerden çıkarabiliyorlar. Mirasla ilgili işlemlerini alıyorlar, nüfustan kütüklerini alıyorlar. Noterden de veraset alındıktan sonra tapuya giderek kaç hissedar varsa bunlara paylaşımlarını, intikallerini yaptırıyorlar. Bu intikallerini yaptırırken de devlet bazı şeylerden vergilerini almıyor, bu süreç içerisinde yapılırsa. Şimdiden vatandaşlarımız bunun müracaatını yaparsa büyük faydasını görürler.'' ifadelerini kullandı. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.