Anne ve Babalara 800 TL'yi Aşan Devlet Desteği Büyük İlgi Gördü

Anne ve Babalara 800 TL'yi Aşan Devlet Desteği Büyük İlgi Gördü

Anne ve Babalara 800 TL'yi Aşan Devlet Desteği Büyük İlgi Gördü

Çalışan anne ve babalar tarafından merakla beklenen düzenleme yapıldı ve torba yasa ile birlikte yürürlüğe girdi. Çalışan anne ya da babadan birisi çocuğu okula gidene kadar yarım zamanlı çalışıp tam maaş alabilecek. 

 Yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte doğum yapan anneler analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki düzenlemelerde 6 aya kadar süreyle yarım zamanlı çalışabilecek ve tam maaş alabilecek.

 Aynı şekilde hem anne hem de babanın çalıştığı durumlarda bu haktan baba da faydalanabilecek, anne ve babanın aynı anda ilgili haktan faydalanması ise söz konusu değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu konu hakkında: "
 Bu düzenleme ile birlikte çocuk sahibi vatandaşlarımızın çocukları okula gidene kadar yanlarında en azından bir aile bireyinin bulunmasını amaçladık" şeklinde açıklama yapmıştı.

 DEVLET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNABİLMEK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR? Düzenlemeden faydalanacak kadınların, son 3 senede en az 600 gün prim yatırmış olması, haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışmış olması, analık izni kullanımından sonra 30 gün içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.