Annelere Devletten 1750 TL ile 5600 TL Arasında Destek

Annelere Devletten 1750 TL ile 5600 TL Arasında Destek

Annelere Devletten 1750 TL ile 5600 TL Arasında Destek

Çalışan ve çalışmayan annelere devletin sağladığı maddi destekler. 

Emzirme Ödemesi

 Devlet yeni doğum yapmış tüm annelere emzirme parası ödemesi yapıyor. Bu kapsamda Mayıs 2015 yılından sonra dünyaya gelmiş her çocuğu için devlet anneye emzirme parası ödüyor. Çocuk sayısına göre artış gösteren emzirme parası için hiç bir koşul bulunmuyor. Buna göre devlet annelere doğum parası yardımında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç veya daha fazla çocuk için ise 600 TL ödeme yapıyor. 
Süt Parası

Devletin annelere sağladığı bir diğer ödeme ise süt parası ödemesi. Devlet anne olmuş her kadına 133 TL süt parası ödemesi yapıyor. 

Kreş Desteği

Annelere sağlanan bir diğer destek ise kreş desteği. Devlet 2 ve 5 yaş arası çocukları bulunan annelere çocukları için belirli bir oranda kreş desteği sağlıyor. Devlet tarafından sağlanan kreş desteği ailelere ek bir destek olarak sağlanıyor. Yani ailelere direk ödenen bir destek değil. Düzenleme kapsamında işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor. Bu kapsamda sağlanan destek miktarı annenin ücretine göre değişmekle beraber 1015 TL seviyesinde.


 
İş Görememezlik Ödeneği
Devlet tarafından belirli koşulların sağlanması durumlarda çalışan annelere iş görememezlik ödemesi yapılıyor. Bu destek ile devlet, bir kadın bir işyerinde çalıştığı sırada anne olmaya hazırlanırsa doğumdan önce ve sonra izin ve maaş ödemesi konularında destek sağlıyor. Çalışan annelere sağlanan bu destek miktarı çalışan annenin brüt maaşına göre belirleniyor. Ayrıca annelere doğumdan önce ve sonra kullanacağı izinler sırasında maaş desteği sağlanıyor. 16 haftalık bu izin süresince maaş işyeri tarafından değil devlet tarafından ödeniyor. Bu desteklerden faydalanabilmek için ise anne adayının son bir yılda en az 90 gün sigorta primi ödemiş olması gerekiyor.

Bayanların iş hayatında aktif olarak çalışma süreçlerinde doğum yapmaları durumunda devlet tarafından maddi destek sağlanmakta.

Çalışan annelere doğumdan önce ve doğumdan sonra kullanacakları izinlerde kullanmış oldukları izinlerin yarısının ücretinin devlet tarafından ödeneceği ifade edildi.

Söz konusu devlet tarafından çalışan annelere yönelik olarak Takvim Gazetesi'nin haberinin detayları sizlerle paylaşıyoruz.

DEVLET DESTEĞİ DETAYLARI

Çocuğu olan kadınların doğum izni sonrasında yarım gün çalışma imkanına sahip olabilecekler. Bu hakları kullanan anneler işveren maaşlarının yarısını devlet tarafından ayda 938.65 Türk Lirası olarak ödeme yapıyor. Anneye 180 gün içerisinde devlet tarafından 5 bin 631 Türk Lirası ödeme yapılıyor ve anneler tam maaş verilerek yarım gün çalıştırılabiliyorlar.

İşçi anneler ilk doğumlarından sonra 60 ve ikinci doğumlarında ise 120 ayrıca 3. ve üzerindeki doğumlarında ise 180 gün süre ile yarım gün çalışma hakkına sahip olabiliyorlar.

Yarım gün çalışan kadın işçilerin çalıştıkları sürelere tekabül eden prim ve ücretlerini işverenler çalışmadıkları sürelere tekabül eden priimler ve ücretlerin İşsizlik Sigortası Fonu olarak ödendiği ifade ediliyor.

1 ay boyunca yarı zamanlı olarak çalışan annelere İşsizlik Fonu tarafından ödenecek tutar 938 Türk Lirası 65 kuruş olmakta ve annelere maaşın ne kadarı olursa devletin çalışılmayan zamana göre ödeyeceği tutarlar bunları aşmamakta.

Devlet 60 gün yarı zamanlı çalışan annlere toplamda bin 877 Türk Lirası 30 kuruş, 120 gün yarı zamanlı çalışan annelere 3 bin 754 Türk Lirası 60 kuruş, 180 gün yarı zamanlı çalışan annelere ise 5 bin 631 Türk Lirası 90 kuruş ödeme yapmakta.

MEMURLARAHABER.COM - Özel Haber

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.