AÖF 2016 (ÖSYS) kayıtları  başladı

AÖF 2016 (ÖSYS) kayıtları başladı

AÖF 2016 (ÖSYS) kayıtları başladı

Açıköğretim Fakültesinden (AÖF) daha önce yapılan duyurularda internet başvurusu yapmayanların kayıt yaptıramayacağını ve kayıt işlemini tamamlamak için sadece internetten başvuru yapmanın yeterli olmayacağı dile getirilmişti.

Öncelikle internetten başvuru yapmak gerekiyor. Ardından gerekli belgeler hazırlanarak bankaya ödeme yapılması gerekiyor. Son olarak da AÖF'nin açıkladığı internet başvuru ve kayıt kılavuzunda da belirtildiği üzere kılavuzda hazırlanan belgeler ile illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarından bizzat başvuru yapılabileceği belirtildi. 

AÖF kaydı için gerekli belgeler şunlardır: internet başvuru belgesi fotoğraflı-imzalı form, öğrenci bilgi formu, kayıt bilgileri sorgulama sonuçları, öğrenim belgesi, fotoğraf ve askerlik durum belgesi.

Ayrıca Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına ve Havacılık Yönetimi Lisans Programına kayıt yaptıracak adayla ayrıca tam teşekküllü hastaneden fiziki ve ruhsal engeli olmadığına dair sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor. Havacılık için özellikle sağlık raporunda mesleği ve meslekte verilen görevi yapmaya engeli olmadığına dair işitme kaybı, eksikliği ve görme kaybı, eksikliği raporu da gerekmekte.

AÖF 2016 yeni kayıtda yapılması gereken ödemeleri VakıfBank aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirler: Kredi kartı/banka kartı ile ödeme, şubeden ödeme, internet bankacılığından ödeme, ATM’den ödeme telefon bankacılığı ile ödeme ile harç ücretleri ödenebilir. Harç ücretleri her bir program için ortalama 205 TL’dir.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum