Aöf - Ata Aöf - Auzef Öğrencileri 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürme Kuralına Karşı Çıkıyor!

Aöf - Ata Aöf - Auzef Öğrencileri 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürme Kuralına Karşı Çıkıyor!

Aöf - Ata Aöf - Auzef Öğrencileri 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürme Kuralına Karşı Çıkıyor!

Anadolu Üniversitesi - Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültelerinde okuyan öğrenciler olarak YÖk'ün uygulanması için fakültelere gönderdiği yönetmelikteki 4 yanlış 1 doğru cevabı götürür kararına Karşı çıkıyoruz.

Hangi örgün eğitimde böyle bir sistem var ?

 Genellikle Maddi manevi zor şartlarla Eğitim - Öğrenim görmeye Çalışan Öğrencilerin, okuma isteğini köreltip, OLUMSUZ Yönde etkileyecek, ders geçme imkanını zorlaştıracak bu Uygulamanın En Yakın ZAMANDA kaldırılmasını istiyoruz. 

Zaten zor olan, toplu sınav yaparak 1 günde en az 6-7 dersin sığdırıldığı, ardarda 2 gün öğrenciye en az 12-13 dersin sınavını vermek Zorunda bırakıldığı, dersi Kendi imkanlarıyla ögrenmeye Çalıştığı, Öğrencinin omzunda Büyük Bir yük Olan bu 4 yanlışın 1 Doğruyu götürmesi sistemi örgün eğitim gören öğrencilere uygulanmamaktadır. bu adaletsizlikle birlikte  bir de 4 yanlış 1 doğruyu götürür kuralını Yüklemek, yük Üstüne yük yüklemektir.

Örgün Eğitim Yapan Üniversitelerde BÜT var Aöf'te neden Yok ?

Örgün öğretimde dahi bu kadar zorlayıcı etkenler bulunmazken, Açıköğretimin bu Denli zorlaştırımasını, oğrencilerin, okuma isteği olan Diğer insanlarımız adına doğru bulmuyoruz. En Yakın ZAMANDA bu zorlayıcı kuralın kaldırılmasını istiyoruz.

Tüm AÖF Öğrencileri Adına.. 
Hüseyin KALKAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum