AÖF DE BİR İLK

AÖF DE BİR İLK

AÖF DE BİR İLK

AÖF vize sınavları için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Referandum nedeniyle ertelenen AÖF vize sınavları 29-30 Nisan'da yapılacak. 29 Nisan ve 30 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak olan AÖF vize sınav giriş yerleri sınavdan 1 hafta önce açıklanacağı belirtildi. 

İnternet üzerinden ilan edilecek olan sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar, kullanıcı bilgilerini kullanıp sisteme giriş yaparak öğrenebileceklerdir ve sınav giriş belgelerinin çıktısını alabileceklerdir. 

AÖF'DE İLK DEFA AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu yıl Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere ilk defa açık uçlu sorular sorulacak. Sınav bu yıl 4 farklı programda yer alan dersler için sorulacaktır. Bu dersler Sosyoloji, Felsefe, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih programlarıdır. Bu programların da sadece birer dersi için bir soru sorulacaktır.

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, 3 dersten kalmaları durumunda ve bu 3 dersi geçmeleri halinde mezun olabilecek olan öğrenciler için 3 ders sınav hakkı tanınmaktadır.  Üç ders sınavına girmek için de öğrencinin başarısız bulunduğu üç ders için güz ya da bahar döneminde kayıtlarını yapmış olması gereklidir. Anadolu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden yapılmış olan açıklamaya göre, ders notları DZ ya da YZ olan öğrenciler üç ders sınavına giremezler. 

Yurt dışı programları çerçevesinde Anadolu Üniversitesi öğrencisi olanlar da üç ders sınavına 13 Ağustos 2017 tarihinde gireceklerdir. 

AÖF CEVAP KAĞIDI PUANLAMASI NASIL YAPILACAK? 

Puanlama işlemi, komisyon üyeleri tarafından ortak kararlar ile hazırlanmış olan dereceli puanlama anahtarına göre yapılacaktır. Aday tarafından cevap kağıdına yazılan ve istenilen bilgi dışında kalan yorumlar değerlendirmeye alınmayacak ve puanlama işlemi yapılmayacaktır. Açık uçlu sorular öğrencilerin bilgilerini hangi derecede ifade edebileceklerine bağlı şekilde 5 seviyede puanlanacaktır. Açık uçlu bir soru için alınabilecek en yüksek puan, iki tane seçmeli sorudan alınabilecek puana eş değer olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.