AÖF ikinci üniversite başvuruları bu hafta sona eriyor

AÖF ikinci üniversite başvuruları bu hafta sona eriyor

AÖF ikinci üniversite başvuruları bu hafta sona eriyor

2016-2017 öğretim yılı için Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversite kapsamında başvuruları bu Cuma sona eriyor. İkinci üniversiteye kimler başvurabiliyor. İnternet başvuru ve gerekli tüm detaylar haberimizde. Öncelikle ikinci üniversiteye başvuru yapabilme için herhangi bir yükseköğretim programından mezun olmak gerekiyor. Ayrıca AÖF ve uzaktan öğretim yapan fakültelerde okuyanlar başvuru yapamayacaklar.

Lisans ve önlisans programlar için kimler başvuru yapabilir. Önlisans bitiren adaylar sadece önlisans programlarına başvuru yapabilecekken, lisans mezunu adaylar ise sadece lisans programlarına başvuru yapabileceklerdir. Ayrıca adaylar okudukları lisans veya önlisans bölümleri dışında farklı programlara da kayıt yaptırabilirler. İnternet başvuruları 31 Ağustos’ta başlamıştı. Son başvuru tarihi ise 9 Eylül Cuma mesai saati itibarı ile sona eriyor.

Başvurular internetten olacak ve internet başvurusu sonrasında kayıt yapılabilecek. Dolayısıyla internet başvurusu olmadan kayıt yapılması mümkün değil. Bu tarihten itibaren kayıt olamayacağından ikinci üniversite okumak isteyenlerin bu hususa dikkat etmeleri gerekiyor. İnternet başvuru ve kılavuzunda açıklanan belgelerle AÖF bürolarına bizzat başvuru yapılabilir. 9 Eylül tarihinde ise mazeretli kayıtlar yapılacak. 9 Eylül tarihinden itibaren mazeretli kayıt yaptırmak istense dahi kayıtlar yapılmayacağı belirtildi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.