Artık Yasak Değil! Dikkat...

Artık Yasak Değil! Dikkat...

HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! ARTIK YASAK DEĞİL!

Türkiye'de yeni normalleşme kuralları açıklandı. 1 Haziran'dan itibaren normalleşmenin 2. evresinde koronavirüse karşı alınan önlemlere düzenlemeler geldi. İşte,  servislerde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında salgına karşı alınan kurallara yeni düzenlemeler!

 

Gelen son dakika haberine göre, Türkiye’de koronavirüse karşı alınan kurallara düzenlemeler geldi. 1 Haziran’dan itibaren normalleşmenin 2. evresinde servislerde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında koronavirüse karşı alınan önlemlere yeni düzenlemeler geldi. Bu doğrultuda spor salonlarında, yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken maske zorunluluğunda değişikliğe gidildi. Sahilde ve yürüyüş yollarında koşu yapanlar maske takmayacak. Öte yandan işçi servislerine biniş en arka sıradan başlayacak ve çapraz şekilde devam edecek

CNN TÜRK muhabiri Sena Alkan’ın aktardığı bilgilere göre, işçi servislerde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında alınacak önlemler tekrar belirlendi.

Alkan’ın açıklamaları;


 
İŞÇİ SERVİSLERİNDE OTURMA DÜZENİ
Daha önce bir rehber yayınlanmıştı ama buna yeni düzenlemeler getirildi. Servislerde artık çapraz oturma düzeni olacak. Servisi kullanan personel evlerden alınma sırasına göre en arka sıradan başlamak üzere öne doğru sağ ve sol cama oturtulacak. Cam kenarları dolduktan sonra binen personel arkadan öne doğru çapraz şekilde koridor taraflarına oturacak. Çapraz oturma düzeni de bittikten sonra binen personel arkadan öne doğru olmak üzere boş koltuklara alınmalıdır ifadeleri yer alıyor.

SPOR SALONLARINDA MASKE TAKILMAYABİLİR
Spor salonlarında maske kullanımı… Spor yaparken maske takmanın riskleri olduğu için eleştirilen bir kuraldı bu. Buna ilişkin bir düzenleme var. ‘Yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken nefes almayı zorlaştıracağı için maske takılmayabilir.’ deniliyor. ‘Maskenin takılmadığı spor faaliyetlerinde olası temaslar sırasında kullanılmak üzere kişinin yanında maske bulundurmalıdır.’ ifadesi de bu düzenlemede yer alıyor. Spor salonları için N95, FFP2 gibi yüksel filtreli maskeler ise önerilmiyor.

PAZARLARA MASKESİZ GİRİŞ YOK
Pazar yerleri çokça konuşuluyordu. Maddeler halinde o da netleştiriliyor. Pazarlara maskesiz giriş olmayacak. 1 metre sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Esnaf bağırarak satış yapmamalıdır deniliyor. Rehberde, ‘Tezgahlar antiseptik solisyonlarla temizlenmelidir’ deniliyor.

2 METRE SOSYAL MESAFE KURALI
Olta balıkçılığı için de bir dizi düzenleme var. ‘Ağız, göz ve buruna dokunulmamlıdır.’ maddesi var. Balık tutma araçları, kişiye özel olmalıdır ifadesi var. Rehber, ‘Olta balıkçılığı gruplar halinde gerçekleştirilen bir aktivitedir.’ diyor. Bu nedenle de ‘Kişiler arasında 2 metre sosyal mesafe bulunmalıdır.’ ibaresi yer alıyor.


 
KOŞU YAPANLARIN MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU YOK
Sağlık Bakanlığından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde alınacak tedbirler doğrultusunda, deniz kenarı ve plajlarda olta balıkçılığı yaparken sürekli maske takılması, balık tutma alanında olta, yem, kova, kepçe, havlu gibi eșyaların kişisel olması, yürüme alanında koşu yapanlar hariç maske takılması, bank, spor aleti gibi yerlerle el temasının mümkün olduğu kadar az yapılması gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.