Asgari Ücret 2017 Yılında Ne Olacak?

Asgari Ücret 2017 Yılında Ne Olacak?

Asgari Ücret 2017 Yılında Ne Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu , NTV'de katıldığı programda bakanlığın çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendisine yöneltilen 2017 Yılında asgari ücretin durumu ne olacak? şeklindeki soruya yanıt verdi. Müezzinoğlu :

 " Şimdi bir defa 2016 itibariyle baktığımızda bugünlerde en önemli konu başlığı Ekim ayı itibariyle 1300 lira olarak ilan ettiğimiz net asgari ücret vergiler dolayısıyla 1300'ün altına iniyordu. 70-80 lira düşecekti. Diğer taraftan yalnız asgari ücretliler değil, brüt maaşı 1700 olan asgari ücreti muhattabı gibi görünmeyen onlarında net maaşı iniyordu. Tabi biz bunun 1300'ün altına iniyor olmasını kamuoyu açısından ve asgari ücretli açısından hükümete götürdük. Başbakanımıza ve hükümetimize teşekkür ederim. Hiç bir asgari ücretli ve asgari ücretli olupta 1300'ün altında olmayacak ve yıl sonuna kadar bu anlamdaki açığı Maliye Bakanlığımız tamamlayacak. Dolayısıyla işin bu boyutunda asgari ücretliler ve maaşı 1300'ün  altına ineceklere hayırlı olsun. Yılbaşı geldiğinde taraflarla konuşarak, onları istiyoruz ki istediklerini fazlasıyla verelim. Eşinin , evladının istediğini her anne baba fazlasıyla karşılamak ister.

 Ama birde geleceğe bakmak lazım. Kimse mağdur olmadan ekonomik istikrar, istihdamın büyüyebileceği, istihdamın artacağı süreci başarmamız lazım. Her yıl 1 milyon 250 bin genç istihdama katılıyor. Bu çok önemli rakam. Her yıl bu kadar kişiye istihdam alanı oluşturmamız lazım. Bunlar için ekonominin güvenine, istihdama , yatırıma, büyümeye ihtiyacımız var. Gönül ister ki çok vaat verelim, olabildiğince tasarruflu gideceğiz. Bu yıl büyüme 3.2 olarak revize ettik. Türkiye olarak bu kadar genç nüfusun dinamiklerini karşılayabilmek için büyümeyi 5'li rakamlara çıkarmamız lazım. Asgari ücret zammı 6 aylık sürelerle konuşuruz. Yıllık bir formülde çıkarsa o da olabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.