Asgari Ücret 3000 TL Olacak mı? Taşeron İşçilerin Asgari Ücrette Son Durumu

Asgari Ücret 3000 TL Olacak mı? Taşeron İşçilerin Asgari Ücrette Son Durumu

Asgari Ücret 3000 TL Olacak mı? Taşeron İşçilerin Asgari Ücrette Son Durumu

2020 yılı için asgari ücret tartışmaları aylar öncesinden konuşulmaya başlandı. Bu sene bu tartışmalar oldukça yüksek volümlü geçeceğe benziyor. Peki asgari ücret 3000 TL olursa kamu işçilerinin maaşları ne olur? 

Hükümet, işçi ve işveren arasında kıran kırana geçen Asgari Ücret pazarlıkları bu yıl sonu da kıran kırana geçeceğe benziyor. Daha şimdiden asgari ücretin taban fiyatı 3000 TL olmalı sesleri yükselmeye başladı.

ASGARİ ÜCRET 3000 TL Mİ OLACAK?

Milyonlarca işçinin 2020 yılı asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken, 2020 asgari ücret için ilk fiyat açıklaması da geldi. İşçi dayanışma grubu isimli grup pazarlıkların 3000 TL taban fiyatı üzerinden başlaması gerektiğini dile getirdi.

Grubun Açıklamasından Satır Başları

Ekonominin sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek sözlerine başlayan grup sözcüsü; hayat pahalılığı ve satın alma gücünde en az %50 azalma olduğunu savunarak asgrai ücrete en az %50 zam yapılmasını gerektiğini söyledi.

Evli asgari ücretli birininin hayatını bu şartlarda sürdürmesinin mümkün olmadığını belirten sözcü asgari ücretlinin şu an yoksulluk sınırında bile olmadığını açlık sınırında yaşam mücadelesi verdiğini söyleyerek sözlerini sürdürdü.

Geçen sene beklentilere yakın zam alan asgari ücretlinin hakkını bu sene de almasını temenni ediyorum diyerek sözlerine son verdi.

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren 2020 asgari ücret tutarının ne kadar olacağı daha şimdiden merak ediliyor. Aralık ayında hükümeti temsil eden heyet başkanlığında işçi ve işveren temsilcilerinin bir araya gelerek ortak bir noktada buluşarak ortaya 2020’nin yeni asgari ücret tutarı çıkacak.

Hükümet kanadından ise henüz dile getirilmiş bir rakam bulunmuyor.

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? Yorum yaparak kamuoyuna sesinizi duyurun.

EKİM AYI TAŞERON İŞÇİLERİN İKRAMİYE ÖDEMELERİ

Toplu İş Sözleşmesi gereği taşeron şirketlerinde görev yapmakta iken 4-D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin ikramiye ödemeleri Ekim ayında gerçekleştirilecektir.

SÜREKLİ İŞÇİLERE İKRAMİYE MÜJDESİ 

2019 yılı Nisana yılında gerçekleştirilen ikramiye ödemelerini alan 4-D sürekli işçi statüsündeki işçiler için bir müjde daha gelerek diğer taksitler için bu ay içerisinde hesaplarına maaşları oranında 5 günlük ilave ikramiyelerin ödemeleri yapılacak.
2019 yılı son ikramiye ödemeleri ise Aralık ayında gerçekleştirilecek. Bu ödemeler için net tarih 13 Aralık 2019 olarak belirlendi. Gelir vergisi kesintisi yüzde 20 oranında yapılıyor. Damga vergisi yanı sıra diğer kesintilerde yüzde on beş oranında sigorta primi kesintisi gerçekleştiriliyor.

Brüt maaşlarını asgari ücret düzeyinde olan işçiler için 5 günlük ikramiye oranı 286 TL olacak. bunun yanı sıra 4 bin 500 TL maaş alan işçilerin ikramiye tutarı 504 TL olacaktır. Sürekli işçi olarak çalışanların ikramiyeleri maaşları oranında olacak. 

Daha sonra ise hesaplamaların yapılarak personellerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Diğer yandan geçtiğimiz aylarda işçilerin eğitimlerine devam eden öğrencileri için 100 ile 140 TL arasında gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum