Asgari ücret az, bakanlığa başvuracağız

Asgari ücret az, bakanlığa başvuracağız

20 bin çalışanı olan Kösereisoğlu: Asgari ücret az, bakanlığa başvuracağız

Türkiye’de 20 bin çalışanı bulunan Securitas güvenlik şirketinin Türkiye’deki şubesinin başkanı Murat Kösereisoğlu, 2 bin 324 TL olarak belirlenen asgari ücreti az bulduğunu belirterek bakanlığa başvuracaklarını söyledi.
Asgari ücret, 2019 yılına kıyasla yüzde 15 zamlanarak 2020 yılında 2 bin 324 TL oldu. Karar, işçi temsilcileri ve bakanlık yetkililerinin bir araya gelmesiyle alındı. Securitas güvenlik şirketinin Türkiye’deki şubesinin başkanı Murat Kösereisoğlu ise asgari ücretin, ‘özel güvenliklerin yaptığı işle kıyaslanınca yetersiz kaldığını’ söyleyerek bakanlığa başvuracaklarını söyledi. Kösereisoğlu, asgari ücretin güvenlik sektöründe arttırılmasını talep ediyor.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılında asgari ücretin 2 bin 324 TL olması yönünde karar birliğine vardı. Komisyonunun aldığı kararı doğru bulanlar kadar eleştirenler de vardı. Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu ise asgari ücret tartışmalarına kendi sektöründen yaklaşarak, “Sadece kendi şirketimiz maaş zammı yaparsa rekabet konusunda sorun olabilir. Bu yüzden sektör genelinde asgari ücret yüzde 30’un üzerine artmalı” dedi.
BAKANLIĞA BAŞVURACAK
Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; Türkiye’de 20 bin çalışanı bulunan Securitas, özel güvenlik sektörü çalışanlarının asgari ücretinde iyileştirilme yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunmak üzere çalışma başlattı.
“ŞU ANKİ ASGARİ ÜCRETİN YÜZDE 30 ÜZERİNDE OLMALI”
Securitas Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu, 2020 yılı için belirlenen 2 bin 324 liralık asgari ücretin özel güvenlikçilerin yaptığı işle kıyaslandığında yetersiz olduğunu belirtti. Sektörde maaşların en azından şu anki asgari ücretin yüzde 30 üzerinde olması gerektiğini söyleyen Kösereisoğlu, bunu şirket olarak yapmaları halinde rekabet sıkıntısı yaşanacağının düşündüğünü belirtti ve “Bu nedenle sektöre yönelik özel düzenleme yapılmalı” dedi.
“3 BİN LİRA CİVARINDA OLMALI”
Güvenlik sektöründeki ağır çalışma şartları nedeniyle kimsenin uzun süre sektörde kalmak istemediğini, çoğunun ilk fırsatta kaçmaya çalıştığını, bu nedenle personelin üçte birinin her yıl başka sektörlere geçtiğini söyledi. Kösereisoğlu, asgari ücertin 3 bin lira civarında olması gerektiğini belirtti ancak asgari ücreti değiştirme şansı olmadığını vurguladı.  


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.