Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı

Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı

Asgari ücrete net yüzde 55 zam AK Partili başkan müthiş rakamı açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2019 zammınının ikinci görüşmesini 13 Aralık perşembe günü saat 10.00'da yapacak, net asgari ücret için müthiş rakamlar konuşuluyor.
2019 yılı asgari ücreti için İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını yarın yapacak. Toplantı arefesinde umut vaadeden rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. CHP belediyelerinin ardından AK Partili belediye başkanı müthiş bir asgari ücret rakamı açıkladı. İspanya ve Fransa'daki asgari ücret zamları da çalışanların iştahını kabarttı. İşte asgari ücretle ilgili yaşanan flaş gelişmeler:

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin bu yılki ikinci toplantısı yarın Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK uzmanlarının ülke ekonomisiyle ilgili verileri paylaşması bekleniyor. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanacak komisyonda, işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise TİSK temsil edecek.


ASGARİ ÜCRET İÇİN ÇILGIN RAKAM : Asgari ücret görüşmeleri arefesinde piyasada müthiş rakamlar dönmeye başladı. Bunlardan en dikkat çekici olanını bugün Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can açıkladı. Can, 2019 yılı için asgari ücrete mevcut üzerinden yüzde 55 zam yapacaklarını ilan etti. Bu da asgari ücrette muhteşem bir artış demek.


ASGARİ ÜCRET 3 BİN 340 LİRA : Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2019 yılı asgari ücret rakamına ilişkin şunları söyledi: - "2019 yılı için ücretlerde farklı bir öngörümüz var. 2019'da artırım yüzde 43 değil, en düşük ücret asgari ücretin yüzde 55 fazlası olacak. Belediye şirketimizin en düşük ücret alan işçisi, asgari ücretin yüzde 55 üstünde maaş alacak. Bu da asgari geçim indirimiyle beraber yaklaşık 3 bin 340 lira gibi bir rakama denk geliyor. En yüksek maaş alacak olanlar da asgari ücreti yüzde 175 artırarak, yani 5 bin 441 liraya kadar varan maaşlar vereceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum