Asgari Ücretle Çalışanlara Müjde

Asgari Ücretle Çalışanlara Müjde

Asgari Ücretle Çalışanlara Müjde

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklamasına göre; asgari ücretli çalışan asgari geçim indirimini bin 300 liraya ek olarak artırımlı bir şekilde alacak. Özellikle Kasım ayı itibariyle asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşının vergi dilimindeki gelişmelere bağlı olarak bin 300 liranın altına düşmesiyle hükümet harekete geçti. Ak Parti tarafından seçim vaadi olarak verilmişti asgari ücretin bin 300 lira olması. Fakat yıl sonuna yaklaşırken vergi dilimindeki değişiklikten dolayı çalışanın eline geçen paranın 1.300 Türk Lirasının altına düşmesi çalışanlar tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Bilindiği üzere her çalışana asgari geçim indirimi uygulanmakta. Yani çalışanlara devlet tarafından her ay ekstra ücret verilmekte. Bu ücret evli çalışan, evli ve çocuk sahibi olan çalışan, çocuk sayısına göre de ücret artışı yapılarak ve bekar çalışana göre farklılık göstermektedir.

Bakanlar kurulu kararına göre artık Kasımdan itibaren geliri 1300 Türk Lirasının altına düşen çalışanların kayıpları telafi edilecek. Bu telafinin devlete maliyeti bir milyar Türk Lirasını bulmaktadır. Bu konuyla ilgili çalışmalar ise 1 kasımdan önce tamamlanmış olacak. Sadece asgari ücretli çalışanlara değil, brüt bin 750 lira maaş alıp yıl sonuna yaklaşırken maaşı bin 300 liranın altına düşen çalışanlar için de geçerli olacak.Yani hiç bir çalışanın maaşının 1300 liranın altına düşmemesi için; hükümet vergiden vazgeçip maaşı 1300 liraya tamamlayacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.