Asgari Ücretlilere Sürpriz Ramazan Hediyesi

Asgari Ücretlilere Sürpriz Ramazan Hediyesi

Asgari Ücretlilere Sürpriz Ramazan Hediyesi! Zam Yerine 2000 TL Bayram İkramiyesi

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için Temmuz ayına dair bazı beklentiler oluşmuştu. Yüzde 60’a ulaşan enflasyon oranları nedeniyle vatandaşların temel ürünlere erişiminin zorlandığı, alım gücünün azaldığı, Ocak 2022 döneminde yapılan maaş zamlarının 3 ay içerisinde eridiği nedeniyle ara zam yapılması gündeme gelmişti. Ara zam konusunda ise hafta sonra ermeden gelen açıklamalar umutların azalmasına neden olmuştu. Ancak zam tartışmalarından sonra yeni bir iddia gündeme geldi. Kulislerden gelen açıklamada emekli ikramiyesinin asgari ücretle çalışanlar için dönüştürülebileceği haberleri basında yer aldı. 

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLARA BAYRAM ÖNCESİ RAMAZANDA EMEKLİ İKRAMİYESİ

Hükümetin son yıllarda emeklilere yönelik uygulamış olduğu bayram ikramiyesi ödemeleri vatandaşlara tarafından beğeni toplamıştı. İki dini bayram öncesi yapılan ödemeler vatandaşların Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde maddi ihtiyaçlarına yanıt verdi. İlk ödemeler 1000 TL yapılırken bir  yıl önceki ödemelerinde bu rakam o dönemin enflasyon oranları kapsamında zam almış ve 1100 TL olmuştu. 


 
2022 yılında emekli ikramiyelerinin yeniden en azından TÜFE oranlarında zamlanması ve 400 TL’den az olmamak kaydıyla artırılması bekleniyor. Bu durumda Ramazan Bayramı öncesi açıklanacak karar ile bayram ikramiyelerinin 1500 TL, 1750 TL veya direkt 2000 TL olarak ödenme ihtimalleri basında konuşuluyor. 

asgari-ücretlilere-bayram-ikramiyesi-2022 2

Asgari Ücretli Çalışanların Gönülleri Ramazan Bayramı İkramiyesi ile Mi Alınacak?

Kulislerde konuşulan bir başka iddia ise emekli ikramiyelerin asgari ücretliler için de ödenmesi.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşa ara zam yapılmasının çok zor bir ihtimal olması nedeniyle hükümetin bayram

bayram ikramiyesi ile gönülleri alabileceği konuşuluyor. Emeklilerde olduğu gibi her Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı öncesi asgari ücretlilere ikramiye ödenebileceği, bu yönde çalışmaların olduğu öne sürülüyor. 

Asgari Ücretlilere Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenmesine ilişkin hükümet kanadından henüz bir açıklama gelmedi.

Kulis bilgilerine göre konunun yeni yeni gündeme geldiği ve önümüzdeki dönem daha kapsamlı ele alınabileceği ifade ediliyor.

İkramiyeler için ilk olarak işin maliyet bölümünün hesaplanacağı, daha sonra kapsam çalışmaları yapılabileceği gelen ilk bilgiler arasında. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.