Asgari Ücrette sıkı pazarlık! İşte rakamlar

Asgari Ücrette sıkı pazarlık! İşte rakamlar

Asgari Ücrette sıkı pazarlık! İşte rakamlar

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı konusunda hazırlıklar başladı. İşçi ve işveren sendikalarının taleplerinin ortaya koyulacağı görüşmelerde sıkı pazarlık bekleniyor. 

Bu yılki tespit heyeti toplantılarında 100 liralık işveren desteğinin de masada olması bekleniyor. İşverenler bu konudaki talebi yüksek sesle dile getirmeye başladı bile. Yaklaşık 7 milyon işçiyi ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sıkı pazarlıklarla başlaması bekleniyor. İşçi ve işveren kesiminin dikkat kesildiği konuyla ilgili hazırlıklar sürüyor. Peki görüşmeler ne zaman başlayacak? 

Görüşmeler Aralık ayının ilk haftasında Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak. Kurul Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında toplanacak. Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını da TİSK temsil edecek. Bakanlıktaki toplantının ardından Türk-İş ve TİSK’in ev sahipliğinde de toplantılar yapacak heyet, Aralık ayı bitmeden 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücret masasında işçileri temsil eden Türk-İş, yıl sonu enflasyon oranı ile bir işçinin net yaşama maliyetini gündeme getirecek. Şu anda brüt asgari ücret bin 777,5, net ise bin 404,6 lira olarak uygulanıyor. İşçi kesimi temsilcileri Türk-İş ve Hak-İş’in henüz görüş beyan etmediği asgari ücret için DİSK en az 2 bin lira net ücret talep ediyor. İşveren kesimi ise; verilen devlet destek ve teşviklerinin sürmesinden yana. Asgari ücrete ilişkin taleplerinin ne olacağını sorduğumuz Türk-İş Başkanı Ergün Atalay

sıkı pazarlık için hazırlandıklarını dile getirdi. Henüz komisyon kurmadıkları gerekçesiyle bu konuda açıklama yapmaktan kaçınan Atalay, şimdiden rakam telaffuz etmenin erken olacağını ifade etti. Atalay, “Kamuoyunu, işçiyi rahatsız etmeyecek ve olabilecek bir beyanda bulunmam gerekiyor. Bunun için daha erken olduğunu düşünüyorum” dedi.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.