Askere 123 TL ile 354 TL Arası 2012 ZAMMI

Askere 123 TL ile 354 TL Arası 2012 ZAMMI

Ergenekon ve Balyoz davaları ile Org. İlker Başbuğun tutuklanmasıyla gündemden düşmeyen TSKya, hükümet jest yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) zam müjdesi geldi. 28 Şubat soruşturması, 12 Eylül darbesi yargılaması, Ergenekon ve Balyoz davaları ile Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla gündemden düşmeyen TSK'ya, Hükümet jest yaptı.

İŞTE ZAM MİKTARLARI
TSK'daki kurmay subaylar ile Komutanlık ve Karargah Subaylığı (KOMKARSU) eğitimi alan personele, 123-354 TL arasında zam yapıldı.

2012 Askeri Personel Yan Ödeme Kararnamesi'nde yapılan değişiklik kapsamında general-amirallerin maaşları 354 TL, albaylarda 283 TL, üsteğmenlerde 212 TL, KOMKARSU eğitimi alan albaylarınki ise 177 TL artacak.

Zamdan Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel de en üst düzeyde yararlanacak. Yapılan zam, maaşlarının üçte ikisini alan Ergenekon, Balyoz ve Kafes gibi çeşitli davalardan tutuklu yargılanan komutanlara da verilecek.

ERDOĞAN OLUR VERDİ
Org. Özel'in zam önerisinin Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Harp Akademileri Komutanlığı'nda kurmay subaylara seslenmiş, Türkiye'nin dış politika vizyonu, terörle mücadele, demokratikleşme adımları, savunma sanayindeki gelişmeler, ekonomiye ilişkin bilgilendirme konuşması yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise verdiği konferansta, genç subaylara seslenip, sorularını yanıtlamıştı. Zamla ilgili Gül'ün de bilgilendirildiği, Köşk'te konuyla ilgili çalışma yürütüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.